maanantai 26. elokuuta 2013

EM 2013: Dujardin kouluratsastuksen kiistaton kuningatar - Kultaa myös GP Kürissä

Britti Charlotte Dujardin on tällä hetkellä kouluratsastuksen kiistaton kuningatar. Dujardin otti Valegrollaan eilen Tanskan kisojen toisen henkilökohtaisen EM-kultamitalin selvällä erolla seuraaviin ratsukoihin. Brittiparin lähes täydellin kür-suoritus palkittiin tuomariston taholta 91,250 prosentin tuloksella. Ratsukon yhteistyö ja suorituksen täydellinen harmonia yhdistettynä Valegron joustaviin ja voimakkaisiin liikkeisiin on yksinkertaisesti kouluratsastusta parhaimmillaan.

Dujardin kertoi antaneensa valmentajansa Hesterin suosituksesta Valegrolle lauantaina vapaapäivän, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi, koska hevonen tuntui todella hyvältä sunnuntaina. Hän ratsasti Herningissä saman voittoisan kür-ohjelman kuin viime vuonna olympialaisissakin vaikka olikin suunnitellut tekevänsä uuden ohjelman EM-kisoja varten. Dujardin on ratsastanut kyseisen kürin kisoissa vain kolme kertaa aiemmin, joten lopulta hän päätti käyttää sitä, koska kaikki, tuomarit mukaanlukien, pitävät kyseisestä ohjelmasta.

Saksan Helen Langehanenberg otti kisojen toisen hopeamitalinsa jalostusori Damon Hillillä. Ratsukon tulos oli 87,286 prosenttia. Myös Langehanenbergin ja elastisesti liikkuvan Damon Hillin suoritusta leimasi totuttu harmonia ja huippuunsa hiottu, saumaton yhteistyö. Vaikka olympialaisissa niukasti henkilökohtaisilta mitaleilta jäänyt Langehanenberg saikin nyt kaksi henkilökohtaista hopeaa, piti hän kuitenkin kisojen tunteellisimpana hetkenä saapumista joukkuekisan palkintojenjakoon, jossa Saksan jokkue otti vastaan kultaiset mitalit.

Pronssille ratsasti GP Specialin tapaan Hollannin Adelinde Cornelissen Jerich Parzivalilla prosentein 86,393. Cornelissen oli erittäin tyytyväinen kisoihin kokonaisuudessaan, koska totesi tulleensa ensisijaisesti täydentämään maansa joukkuetta joukkuekisaa ajatellen, mutta kotiinviemisinä onkin kaksi henkilökohtaista mitalia.

EM-kisat päättänyt kür-finaalin oli kaikenkaikkiaan kovatasoinen. Kahdeksan luokkaan osallistuneesta 15 ratsukosta sai yli 80 prosentin tuloksen.

GP Kürin tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti