perjantai 16. elokuuta 2013

EM 2013: Karjalaisen Woikoski Rosie loukkaantunut - Ratsukko jää pois EM-kisoista

Suomen EM-joukkue on kokenut takaiskun, sillä vahvimpiin mitalitoivoihin lukeutunut vammaisratsastaja Katja Karjalainen joutuu jäämään kilpailuista pois ratsunsa Woikoski Rosien loukkaannuttua. Ratsukko voitti hopeaa vapaaohjelmassa Lontoon paralympialaisissa 2012, EM-pronssia 2011 ja MM-pronssia 2010.

"Rosie loukkasi etujalkansa viikonloppuna. Maanantaina eläinlääkärin tutkimus näytti vielä vihreää valoa EM-matkan toteutumiselle, mutta torstaina tilanne akutisoitui ja tutkimuksessa löytyi tuore tukisidevamma, jota maanantaina ei vielä näkynyt. Tilannetta hämäsi se, että hevonen liikkuu aivan puhtaasti eikä arista jalkaansa", Karjalainen kertoo.

Kilpailun piti olla Woikoski Rosien viimeinen yhdessä emäntänsä kanssa. "Nyt ympyrä sulkeutui, sillä myös ensimmäinen yhteinen kisamatkamme kolme vuotta sitten päättyi ennen kuin ehti alkaakaan. Hevosauton ollessa jo matkalla Pornaisiin hakemaan Rosieta satamaan, tamma kaatui tarhassa ja pomppi kolmella jalalla. Belgian kisat jäivät siihen, mutta tapaturmasta onneksi selvittiin silloin säikähdyksellä", ratsastaja kertoo.

Karjalaisen jäädessä pois Suomella on mukana EM-kisoissa yksi vammaisratsastaja, Jaana Kivimäki Griviksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti