torstai 28. helmikuuta 2013

Yhdysvaltalaisratsukot Eurooppaan kisakiertueelle - Tavoitteena paluu mitalikantaan

Yhdysvalloilla on suunnitelmissa lähettää kaksi joukkueellista ratsastajia Eurooppaan kilpailemaan tulevana kesänä. Suunnitelman taustalla on halu nostaa Yhdysvallat takaisin arvokisamitalikantaan muutaman huonomman vuoden jälkeen. Maa on jäänyt kouluratsastuksessa kaksissa edellisissä olympialaisissa mitalisijojen ulkopuolelle. Yhtenä syynä tason laskulle pidetään sitä, etteivät yhdysvaltalaisratsukot ole kohdanneet riittävän usein Euroopan kärkinimiä kilpa-areenoilla.

Kummallekin Eurooppaan saapuvalle ryhmälle on kaavailtu omaa kolmen kilpailun kiertuetta, jotka painottuvat tänä vuonna ensimmäistä kertaa koemielessä järjestettäviin Nations Cup -kisoihin. A-kiertueelle, johon sisältyy mm. Aachenin CDIO5*-kisa, vaatimuksena on vähintään 70 prosentin tulos kahdesta CDI-kisasta kuluneen 12 kuukauden aikana. B-kiertueelle raja on 68 prosenttia.

Ainakin Steffen Peters ja Lisa Wilcox ovat niiden ratsastajien joukossa, jotka suuntaavat Eurooppaan kesällä. Wilcoxin mukaan kilpaileminen Euroopassa on välttämättömyys Yhdysvaltojen kouluratsastuksen tulevaisuuden menestystä ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti