maanantai 25. helmikuuta 2013

Totilas aloittaa kisakauden vasta Aachenissa

Saksalaismedian mukaan Matthias Alexander Rath ja Totilas tekevät tämän kauden debyyttinsä vasta kesäkuun lopulla Aachenin CDIO-kisoissa. Rath ja Totilas on nähty radalla viimeksi kesäkuussa Saksan mestaruuskilpailuissa Balvessa. Lupauksia antaneet voitot Hagenissa viime keväänä vaihtuivat lopulta pettymykseen, kun Rathin sairastuminen johti ratsukon olympiapaikan mentykseen.

Pitkä kilpailutauko uhkaa pudottaa ratsukon pian pois myös FEI:n rankinglistalta, jossa huomioidaan vain edellisten 12 kuukauden tulokset. Tauon aikana Rath on hakenut uutta nostetta valmentajanvaihdoksen myötä ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten hollantilaisen Sjef Janssenin opit ovat vaikuttaneet ratsukon Rath - Totilas tuloskuntoon. Tätä saamme kuitenkin odottaa vielä muutaman kuukauden ajan, sillä ratsukkoa ei nähty edes Totilaksen toisen omistajan Paul Schockemöhlen orishowssa ja oriin käytöstä jalostukseen tällä kaudella ehdittiinkin antaa ristiriitaisia lausuntoja. Myös Schockemöhlen ja kumppaneiden järjestämä Hagenin keväinen kansainvälinen kisa on nyt jätetty pois Totilaksen kisakalenterisa.

Ratsukon tämän kauden päätähtäin on elokuussa Herningin EM-kisoissa Tanskassa. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena ovat edelleen Rion olympialaiset vuonna 2016, jolloin Totilas on 16-vuotias.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti