torstai 14. helmikuuta 2013

Itävaltalainen ratsastaja sakkoihin ja kilpailukieltoon hevosten huonon kohtelun takia

Itävaltalainen ratsastaja Ulrike Prunthaller on tuomittu yhdeksän kuukauden kilpailukieltoon ja 4000 euron sakkoihin kivuliaiden ja laittomien valmennusmenetelmien käytön takia. Lisäki Prunthallerin valmentaja Friedrich Atschko on tuomittu maksamaan 5000 euron sakot edellä mainittujen menetelmien käytön tukemisesta.

Tapaus on laitettu vireille jo vuonna 2011, kun Prunthallerin työnantajalla Bartlgutin tilalla työskennellyt hoitaja paljasti, että Prunthaller ja Atschko käyttävät hevosten valmennuksessa sähköiskuja antavaa laitetta ja ovat lisäksi tahallisesti satuttaneet hevosia mm. laittamalla kiviä turparemmien alle ja nauloja painamaan säkää. Bartlgutin omistajataho aloitti välittömästi oikeustoimet hoitajaa vastaan ja väitti paljastusta pelkäksi mustamaalaukseksi.

Kuitenkin nyt, lähes kaksi vuotta myöhemmin, Itävallan ratsastajainliiton alaisen Tirolin hevosurheiluyhdistyksen kurinpitolautakunta on antanut päätöksensä asiassa ja tuominnut sekä Prunthallerin että Atschkon syyllisiksi. Sähköiskujen käytöstä valmennuksessa löytyi todisteita, sen sijaan syytteet muista hevosten tahallisista vahingoittamistavoista hylättiin riittävien todisteiden puuttuessa. Sekä Prunthaller että Atschko aikovat valittaa päätöksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti