maanantai 11. helmikuuta 2013

Englantilainen Emile Faurie valmensi Top Dressage Finland -ratsukoita viikonloppuna

Englantilainen kouluratsastaja ja -valmentaja Emile Faurie vieraili viikonloppuna valmentamassa Suomessa. Faurien oppeja pääsivät ammentamaan Top Dressage Finlandin ratsastajat, joita valmentaan britti oli kutsuttu. Boessa järjestetyssä valmennuksessa oli mukana 10 ratsukkoa. Tunnelma ratsastajien keskuudessa valmennuksen jälkeen oli erittäin positiivinen ja innostunut. Yksi valmennukseen osallistuneista oli Stella Hagelstam, joka kertoi pitäneensä erityisesti Faurien tavasta muokata valmennustaan kunkin ratsukon omien tarpeiden mukaiseksi. "Fauriella on hyvin vahva käsitys siitä, mitä tuomarit haluavat tänä päivänä nähdä samalla kun hänellä on myös valtava kokemus kansainvälisestä GP-tasosta ja valmentamisesta. Kaikenkaikkiaan loistava valmentaja!", kiteytti Hagelstam tuntojaan.

Faurielle kokemus oli mitä ilmeisimmin myös positiivinen, koska hän ilmoitti olevansa kiinnostunut saapumaan Suomeen uudestaan. Hänen mukaansa ratsukoissa näki kehitystä jo kahden päivän aikana. Näillä näkymin britti on tulossa valmentamaan Suomeen jälleen maaliskuussa. 
 
Faurien oma kilpaura on varsin mittava. Hän on ollut useita kertoja mukana Iso-Britannian maajoukkueessa, jossa hän on osallistunut kaksi kertaa olympialaisiin, kolme kertaa MM- ja neljä kertaa EM-kisoihin. Hänen parhaita saavutuksiaan ovat henkilökohtainen EM-pronssi sekä EM-joukkuehopea hevosella Virtu vuonna 1993, EM-joukkuepronssi hevosella Rascher Hopes vuonna 2003 ja EM-joukkuekulta hevosella Elmegardens Marquis vuonna 2011. Faurien sijoitus FEI:n rankinglistalla on tällä hetkellä 74. Faurie valmentaa kotimaassaa ratsastajia nuorista tulevaisuuden lupauksista aina GP-tason kilpailijoihin. Lisäksi hänellä on koulutuomarioikeudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti