sunnuntai 17. helmikuuta 2013

CDI-W Neumünster: Stegars 11. ja Kanerva 12. World Cup -osakilpailussa

Terhi Stegars oli kouluratsastuksen maailmancupin Neumünsterin osakilpailussa yhdestoista orilla Axis TSF ja Emma Kanerva kahdestoista tammalla Heimliche Liebe. Stegarsin tulosprosentiksi kirjattiin kürissä 71,15 prosenttia ja Kanervan tasan 71. Tuomariarvostelussa ratsukoilla oli eroa kokonaisuudessaan vain kolme pistettä.

"Eilen tein virheettömän ja omasta mielestäni hyvän radan, mutta tuomareiden mielestä siinä olisi saanut olla lisää energiaa. Sillä hetkellä se tuntui hyvältä ratsastukselta ja oikealta ratkaisulta, vaikka myöhemmin ajatellen olisin voinut ehkä riskeerata vähän enemmän", Stegars kertoo.

"Tänään hain suoritukseen energiaa, voimaa ja näyttävyyttä, mistä johtuen tuli muutama turha virhe. Esimerkiksi vaihdot joka toisessa askeleessa menivät rikki, kun hevonen ylireagoi ja oli liian virittynyt. Sijoituksia paransin kuitenkin usealla pykälällä eilisestä, mikä oli hyvä juttu. Tunnelma kilpailuissa oli hieno, ja sain yleisöltä tosi hyvät aplodit. Musiikista olen saanut myös paljon hyvää palautetta", Stegars iloitsee.

Maailmancupiin karsi mukaan viisitoista parasta lauantain GP:stä. Stegars oli siinä neljästoista ja Kanerva kymmenes. Kanervan Heimliche Liebe starttasi nyt maailmancupissa ensi kertaa.

"Liebe oli radalla tänään jännittyneempi. Eilen se ei välittänyt aplodeista, mutta tänään kun ihmiset alkoivat alkuun taputtaa, se hypähti eteenpäin. Raviohjelmaan ja passageen olin tyytyväinen, mutta piaffet olivat tosi jännittyneitä. Laukassa se kävi kuumana, ja vaihdot ykkösillä menivät rikki, myös korjaavalla linjalla", Kanerva harmittelee.

"Tällaista se on välillä. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, etenkin kun en ole koskaan ennen ratsastanut Liebellä küriä kilpailuissa. Saimme kuitenkin 71 prosenttia, vaikka meillä oli rikkoja ja piaffet eivät olleet hyviä. Liebe selviytyi ihan hyvin, vaikka olikin piukeampi kuin eilen. Tästä on hyvä jatkaa!"

Isäntämaa otti kilpailussa kolme kärkisijaa samassa järjestyksessä kuin lauantain GP:ssä: Helen Langehanenberg - Damon Hill (87,8), Kristina Sprehe - Desperados GER (84,43) ja Isabell Werth - Don Johnson (83).

Sprehe johtaa nyt Länsi-Euroopan liigaa 68 pisteellään. Suomalaista Stegars on 34., Kanerva 57. ja Stella Hagelstam 59. Finaaliin Göteborgiin huhtikuun lopussa saa paikan liigan yhdeksän parasta ratsukkoa.

Jäljellä on finaalia ennen vielä kahdeksas ja viimeinen osakilpailu 's-Hertogenboschissa, Hollannissa 14.–17. maaliskuuta. Stegars toivoo saavansa sinne kutsun. Kanervan suunnitelmissa on aloittaa ulkokausi huhtikuussa Hagenissa. Kummankin ratsastajan kisakausi on suunniteltu kohti EM-kilpailuja, jotka pidetään Tanskan Herningissä 19.–25.8.elokuuta.

Tulokset

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti