tiistai 30. lokakuuta 2012

Terhi Stegars ja Axis TSF palkittiin Trakehner-oripäivillä

Trakehner Verbandin vuoden merkittävin tapahtuma, Hengstmarkt, järjestettiin reilu viikko sitten Saksan Neumünsterissä. Viikonlopun keskeisintä antia oli nuorten oriiden kantakirjaus, mutta tämän lisäksi ohjelmaan mahtui paljon muutakin, esimerkiksi menestyneiden hevosten ja ratsastajien palkitsemisia.

Tänä vuonna Trakehner Verband myönsi ainoastaan yhden eliittiori-tittelin, jonka sai trakhener-jalostusori Axis TSF (Sixtus - Angard). 13-vuotias ori, jonka on kasvattanut Ewald Hartmann, palkittiin sekä ansioistaan menestyksekkäänä urheiluhevosena GP-tasolla että erinomaisena periyttäjänä.

Suomen kouluratsastuksen kapeaan kärkeen kuuluvan Terhi Stegarsin kouluttama ja ratsastama Axis TSF saavutti ensimmäisen vaikean tason voittonsa vuonna 2007 ja on tähän päivään mennessä ottanut 10 GP-voittoa ja 24 muuta sijoitusta aina World Cup- ja CDI5*-tasolle asti. Trakehner-kantakirjan lisäksi Axis on hyväksytty jalostukseen Hannoverissa, Oldenburgissa, Rheinlandissa ja Westfalenissa ja sillä on viisi jalostukseen hyväksyttyä poikaa.

Axiksen ollessa vuoden 2012 menestyksekkäin kouluhevonen sen kasvattajalle Ewald Hartmannille annettiin tunnustusta onnistumisesta kasvatustyössään hopeisen Dr. Fritz Schilke -muistolaatan muodossa.

Terhi Stegars puolestaan sai Trakehner Verbandin kultaisen ansiomerkin jo vuosia jatkuneesta työstään ja menestyksestään trakehner-hevosten parissa. Stegarsin meriitteihin kuuluvat mm. kolmen jalostusoriin kouluttaminen remontista GP-menestykseen saakka sekä osallistuminen useita kertoja niin NHMM-kisoihin kuin Bundeschampionaattiin trakehner-hevosilla. Tämänvuotisen gaalaillan kohokohtana olikin Stegarsin ja Axis TSF:n esiintyminen Holstenhallin loppuunmyydylle yli 4000 katsojan katsomolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti