maanantai 22. lokakuuta 2012

Degerth-Kaldille ja Gringolle Tapiola Small Tour -finaalin voitto

Sirpa Degerth-Káldi otti 12-vuotiaalla ruunalla Gringo kouluratsastuksen Tapiola Small Tour -finaalin voiton Helsinki UB Horse Show’ssa tuloksella 66,925 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Kilpailu käytiin Intermediare I vapaaohjelmassa musiikin tahtiin.

Degerth-Káldi joutui improvisoimaan kesken suorituksen, kun laukanvaihdoissa joka toisessa askeleessa kaarevalla uralla tuli rikko. Ratsastaja päätti yrittää liikettä uudelleen ja korvasi sillä viimeisen ravilisäyksen. Päätuomari Irmeli Summasen mielestä ratkaisu oli aivan oikea. "Olen tosi tyytyväinen vaikka tuli rikko, hevonen tuntui hyvälle eikä se ollut jännittynyt, vaan antoi ratsastaa itseään ja oli pehmeä avuille", Degerth-Kaldi kertoo. "Gringo oli kuusivuotiaaksi asti estehevonen ja alkuun se oli aika jännittäjätyyppi. Se on herkin ja aktiivisin hevonen, mitä minulla on koskaan ollut ja sillä on hienot liikkeet ja iso ego. Ensi kaudella tähtäämme GP-tasolle."

Voitto oli ratsukon paras menestys kotimaan areenoilla tähän mennessä, kaksi viikkoa sitten Tallinnan kansainvälisissä kilpailussa pari ylsi toiseksi pikkukierros-tasolla. Degerth-Káldi, 32, on ammatiltaan ratsastuksenopettaja ja hänen perheellään on oma ratsastuskoulu Helsingissä, Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy.

Tuomariston mielipiteet voittajista jakautuivat, kolmen papereissa ykkönen luokassa oli kolmanneksi sijoittunut Jasmin Sikström - Suriano N.R. (65,800). Toisen sijan otti Katariina Wolin tammalla Mallendina (66,050). Kaikilla ratsukoilla oli Summasen mukaan omat vahvuutensa: "Gringo kulki ravissa nyt tosi hienossa muodossa, harmi että laukanvaihdoissa tuli virheitä, mutta kokonaisuus oli hyvä. Wolinin ja Mallendinan ohjelmakokonaisuus ja musiikki olivat hyvät. Sikströmillä oli selvästi teknisesti vaikein ohjelma, ja pidin myös musiikista ja esittämisestä."

Finaalin neljäs oli Linda Ikonen ruunalla Colibris (64,625). Inari Marttilan ja Felinen suoritus jouduttiin valitettavasti keskeyttämään hevosen liikuttua epäpuhtaasti.


Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti