perjantai 26. lokakuuta 2012

Isabell Werthin Warum Nicht jättänee kilparadat

Isabell Werthin huippuhevosiin kuuluva Warum Nicht tulee todennäköisesti jättämään kilparadat lopullisesti. 16-vuotias ruuna loukkaantui karsinassaan jokin aika sitten saaden murtuman lantioonsa. Werth kertoo kotisivuillaan, että  vaikka vamma on jo hyvää vauhtia paranemassa hän pohtii kuitenkin paljon urallaan saavuttaneen, lempinimellä Hannes tunnetun ruunan kilpauran lopettamista.Warum Nichtin meriittilistalla ovat esimerkiksi World Cup -finaalin voitto, Saksan mestaruus sekä MM-joukkuepronssi.

Viime aikoina myös kaksi muuta kansainvälisen tason GP-hevosta on jättänyt kilparadat kokonaan. Australian maajoukkueratsastajiin kuuluvan Lyndal Oatleyn Potifar on jäänyt eläkkeelle. Oatley teki päätöksen 15-vuotiaan ruunansa kilpauran lopettamisesta sen jälkeen, kun sillä todettiin Cushingin tauti. Potifar oli australialaisratsastajan ensimmäinen GP-hevonen. Oatley ja Potifar olivat mm. mukana Kentuckyn MM-kisoissa vuonna 2010.

Myös ruotsalaisen Nina Hofmann-Kuppersin ensimmäisen GP-hevosen Leo af Magnushöj'n kansainvälinen kisaura on ohi. Hofmannin junioriluokista aina GP-tasolle vienyt 17-vuotias ruuna on kärsinyt erilaisista vammoista viime vuosina. Etuosan lihasvamma piti ruunan poissa treenistä alkuvuodesta ja vaikka se palasikin myöhemmin tänä vuonna radoille, ovat pienet vammat alkaneet vaivata sitä jälleen. Hofmann on nyt päättänyt, että ruuna saa jättää kansainväliset radat taakseen. Leo af Magnushöj'n treenaaminen jatkuu kuitenkin edelleen ja se saattaa vielä palata kansallisille radoille, jos vain pysyy kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti