keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ruotsin nuorten hevosten mestaruudet jaettiin viikonloppuna

Nuorten hevosten Ruotsin mestaruus -kilpailut järjestettiin viime viikolla Flyingessä. Mestaruudet jaettiin ikäluokissa 3-7-vuotta. Näistä jaossa olleesta viidestä mestaruudesta kaksi meni SWB-hevosille, kaksi KWPN-hevosille ja yksi hannoverille.

Kolmivuotiaiden askellajihevosten ykkönen oli Mia Runessonin ratsastama SWB-ruuna Bonheur (Bocelli - Fürst Heinrich). Ruuna sai finaalissa tuloksen 87,000 % parhaiden yksittäisten pisteiden , 9,2, tullessa laukasta.

Neljävuotiaissa voiton vei KWPN-ori Dunhill (Oscar - Cocktail), jota luotsasti Minna Telde. Dunhillin pisteet olivat koko askellajipuolen korkeimmat, 91,375. Erityisesti testiratsastajien arviot oriista olivat upeat: kolme kertaa 10 pistettä ja kerran 9,5. Askellajeista paras oli yhdeksikön arvoinen laukka. Tässä ikäryhmässä paras SWB-hevonen eli Breeders Trophyn voittaja oli avoimessa mestaruudessa kolmanneksi sijoittunut tamma Diva (Richfield - Silvano, rats. Anna Svanberg) kokonaistuloksella 84,600 prosenttia.Yvonne Österholm oli myös mukana finaalissa Beliskolla (Belissimo M - Bellini) ollen kokonaistuloksella 75,550 prosenttia kymmenes.

Mia Runesson otti toisen avoimen mestaruuden 5-vuotiaalla KWPN-oriilla Carlton Hill (Uphill -Vincent). Oriin tulos oli 86,600 prosenttia ja parhaat pisteet se sai ravista sekä yleisvaikutelmasta, joista molemmista arvosanaksi tuli 9. Runesson vei nimiinsä myös 5-vuotiaiden SWB-mestaruuden äskettäin ruunatulla Faustinolla (Figaro R - Bernstein) prosentein 81,000. Avoimessa kisassa ratsukko sijoittui kolmanneksi. Österholm oli tässä ikäryhmässä avoimen kisan kahdeksas ja SWB-mestaruudessa neljäs tammalla Riva (Rosevelt - Master) prosentein 77,000.

Hannover-ori JJ RayBan (Rascalino - Londonderry) hallitsi 6-vuotiaiden kisaa ottaen voiton tuloksella 85,800 prosenttia. Kuusivuotiaiden ikäryhmässä SWB-mestaruus meni jälleen kerran Runessonille, jonka ratsuna tällä kertaa oli Barcelona (Figaro R - Bernstein) tuloksella 80,000 prosenttia. Ori on Runessonin 5-vuotiaissa SWB-kisan voittoon ratsastaman Faustinon täysveli. Barcelona oli tänä vuonna mukana myös NHMM-kisoissa ollen siellä finaalissa sijalla 14. Kesän NHMM-kisoissa parhaiten, finaalissa viidenneksi sijoittunut, SWB-hevonen jalostusori Tabasco on sittemmin vaihtanut ratsastajaa. Uusi ratsastaja on Minna Telde, joka sijoittui Flyingessä karsintaluokassa oriilla neljänneksi. Hän päätti kuitenkin jättää finaalin väliin, koska koki, ettei yhteistyö lupaavan oriin kanssa ole vielä riittävällä tasolla.

Myös Telde otti kisoissa kaksi avointa mestaruutta. Toisen ykköstilan hän ratsasti 7-vuotiaiden luokassa SWB-ruunalla Isac (Hip Hop - Master). Mestaruus ratkottiin Prix St. Georges -tasolla, jossa Isacin finaalitulos oli 75,877 prosenttia. Isacille voitto oli kolmas ikäkausimestaruuksissa, se on ollut ikäluokkansa paras myös 5- ja 6-vuotiaana.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti