keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Don Frederico Vuoden Hannover-ori 2012

Vuoden Hannover-ori 2012 -tittelin on tänä vuonna saanut Don Frederico (Donnerhall - Consul). Vuonna 1997 syntynyt ori palkittiin viime viikonloppuna hannoverkörungin yhteydessä. Cellen valtionsiittolan omistuksessa 2,5-vuotiaasta asti olleella oriilla on pelkästään hannover-kantakirjassa yli 2500 jälkeläistä, joista 25 jalostukseen hyväksyttyä poikaa. Don Frederico on jättänyt myös useita aina GP-tasolla asti menestyneitä urheiluhevosia, näistä tunnetuimpia ovat Lontoon olympialaisten hopeajoukkueeseen kuulunut tamma Diva Royal sekä Isabell Werthin Don Johnson. Jälkeläiset ovat saaneet menestystä myös nuorten hevosten luokissa, tästä esimerkkinä vuoden 2008 NHMM-voittaja Dramatic.

Hippoksen tietokannan mukaan Don Fredericolla on  Suomessa 17 jälkeläistä. Näistä voidaan mainita mm. Anna von Wendtin kanssa Inter-tasolla kilpaileva Denzel sekä vuosina 2007 ja 2010 Laatuarvostelussa toiseksi sijoittuneet tammat Diva IV ja Bold Belle.

Oltuaan ensin oman körunginsa voittajaori Don Frederico oli toiseksi paras kouluori suorituskyvyn kokeesaan Adelheidsdorfissa indeksillä 151,67. Ori itse kilpaili sekä 5- että 6-vuotiaana Bundeschampionaatissa ja oli ensimmäinen valtionsiittolan omistama ori, joka osallistui Nürnberger Burgpokalin finaaliin vuonna 2006.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti