perjantai 12. lokakuuta 2012

Kyvyt Esiin -finaali tänään Ypäjällä

Laatuarvostelun yhteydessä järjestetään myös Kyvyt Esiin -finaali. Tänään järjestettävän finaalin osallistujat ovat kvaalanneet itsensä jatkoon kevään Kyvyt Esiin -tapahtumista. Askellajifinaalissa on mukana 15 2-vuotiasta ja 16 3-vuotiasta.

Kaksivuotiaista finalisteista korkeimmat pisteet kevään tapahtumissa sai Kom Madonna (Pin Rock's Black Velvet - Welser), jonka tulos oli 8,92. Toiseksi korkeimmilla pisteillä mukaan finaaliin pääsi Riverbank Farbenfroh (Fürst Fugger - Diamond Hit), jonka pisteet olivat 8,85.

Kolmevuotiaiden finalistien karsintojen parhaasta tuloksesta vastasi RH's Marcello (Fidertanz - Dream of Glory) pistein 8,62. Toiseksi korkeimmat pisteet, 8,59,saivat Kom Royal Wanderer (Royal Olymp - Weltmeyer) ja Winona (Sancisco - Welser). Karsintojen pisteytyksessä tulee kuitenkin ottaa huomioon, että eri tilaisuuksissa oli eri tuomarit. Mielenkiintoinen nimi 3-vuotiaiden osallistujalistassa on myös oripäivien kautta finaalin päässyt, vuoden jalostusoikeuden saanut Jean Baptiste Carrus (Rousseau - Riverman).

Kaksivuotiaiden finaalissa kaikki osallistujat kahta Suomessa syntynyttä hannoveria ja oldenburgia lukuunottamatta ovat FWB-hevosia. FWB-jalostusori Pin Rock's Black Velvetin jälkeläisiä mukana on neljä ja oldenburg-ori Fürst Fuggerin jälkeläisiä kaksi. Kolmevuotiaissa kaikki fnalistit edustavat FWB-kantakirjaa. Eniten mukana on oriiden Sancisco ja Sir Oldenburg jälkeläisiä, kolme kummaltakin. Don Primeron, Royal Olympin ja Don Laurien jälkeläisiä on mukana kaksi kutakin. 

Kyvyt Esiin -askellajifinaalin osallistujalista

2 kommenttia:

  1. Mites muut sijoittuneet? Vai eikö 2 ja 3-vuotiaissa sijoittunut kuin kaksi?

    VastaaPoista
  2. Tekstissä mainitut tulokset ovat korkeimmat pisteet kevään karsinnoista eli kyse ei ole tämän vuoden KE-finaalin pisteistä. Karsintojen tuloslistat kokonaisuudessaan löytyvät RJL:n sivuilta.

    VastaaPoista