torstai 11. lokakuuta 2012

Laatuarvostelu 2012 käyntiin huomenna

Jokasyksyinen neljävuotiaiden ratsuhevosten arviointitapahtuma Laatuarvostelu alkaa huomenna Ypäjällä. Laatuarvostelu on avoin 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille sekä 5-vuotiaille varsoneille tammoille. Kouluhevosia on tänä vuonna mukana 44, joista suurin osa (28 hevosta) edustaa FWB-kantakirjaa. Myös hannover- ja oldenburg-hevosia on mukana useampia: seitsemän hannoveria (kaksi Suomessa syntynyttä) ja kuusi oldenburgia.

Isäoriista eniten jälkeläisiä Laatuarvostelussa on tällä kertaa Suomessa vaikuttavalla Sternkönigillä, peräti viisi. Toiseksi eniten jälkeläisiä eli kolme on mukana niin ikään Suomessa vaikuttaneella Rosenstolzilla. Fernetiltä, Sanciscolta, Damseylta, Blue Hors Romanovilta ja Johnsonilta on kultakin mukana kaksi jälkeläistä.

Osallistujien joukossa ovat mm. kuluvan kauden ryhmäratsastusluokissa yli 80 prosentin tulokset saaneet Hagels Amazing Shine (Sternkönig - Donnerhall), Kyrö Florentino (Don Frederico - Florestan I) ja Stella Maris (Scolari - Weltissimo) sekä muutaman viikon takaisessa EBEF-tapahtumassa ryhmäratsastusluokan voiton kahdeksan keskiarvolla ottanut Pin Rock's Hot Shot (Hotline - Kennedy).

Laatuarvostelu käynnistyy kouluhevosten osalta huomenna klo 12 alkavalla mittauksella ja eläinlääkärintarkastuksella, jonka jälkeen klo 13 alkaa rakennearvostelu. Lauantaina kouluhevosilla on ohjelmassa klo 10 alkaen askellajikoe kolmen ratsukon ryhmissä sekä tämän jälkeen estekoe. Sunnuntaina kouluhevoset suorittavat kouluradan (ohjelmana FEI:n kouluratsastusohjelma 4-vuotiaille hevosille 2005).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti