torstai 30. kesäkuuta 2011

Suomen ponijoukkueelle hopeaa PM-kisoissa Tanskassa

Tanskan Middelfartissa järjestettävät poni-, juniori- ja nuorten ratsastajien PM-kilpailut käynnistyivät tänään kouluratsastuksen osalta joukkuekilpailun muodossa. Ehkä hieman yllättäen suomalaisista poniratsastajat onnistuivat kisojen avauspäivänä parhaiten. Isojen ponien luokassa kolmen tanskalaisen jälkeen neljännellä ja viidennellä sijalla olivat upeasti Miika Miettinen - Ladykiller II ja Riikka Kuosmanen - Pin Rock's Hannibal. Menestystä täydensi Vilma Vuorensivun ja Charly Brown II:n seitsemäs sija. Vilma Vajanto oli Orchid's Imerandalla 15. Näiden onnistuneiden suoritusten ansiosta Suomen ponijoukkue sijoittui hopealle Tanskan jälkeen. Valitettavasti kisojen virallisessa tulospalvelussa on toistaiseksi nähtävillä vain ratsukkojen henkilökohtaiset sijoitukset.

Isojen ponien torstain tulokset

Junioreiden luokassa Anni Torkko ja Belphegor sijoittuivat hienosti viidenneksi. Ella Tanhuanpää Elikolla oli 10. ja Merita Kelo Saluutilla 11. Anna Tallbergin ja Tip Tonicin sijoitus oli 15. Yhteistuloksissa Suomi otti pronssia.

Junioreiden torstain tulokset

Etukäteen Suomen joukkueista vahvimpana pidetty nuorten ratsastajien joukkue ei tänään ollut terässä. Paras suomalaisratsukko Jasmin Sikström - Suriano N.R. oli 10. Saksasta joukkueeseen liittynyt Emmi Autio Solos Lacanilla oli 11. ja Inari Hukkinen Felinellä 12. Vahvaa tuloskuntoa Ypäjän kisoissa kaksi viikkoa sitten esittänyt pari Julia Tallberg ja Ruter Dam jäivät tänään sijalle 15. Näillä tuloksilla Suomi jäi valitettavasti mitalien ulkopuolelle.

Nuorten ratsastajien torstain tulokset

Tanska oli joukkuekisassa omaa luokkaansa ottaen jokaisessa ikäryhmässä kultaa. Pikkuponit, jotka eivät kipaile virallisesta mestaruudesta, esiintyivät tänään esiohjelmassa, jossa suomalaisista parhaan sijoituksen ratsasti Janni Martikainen Zippolla ollen kahdeksas. Christa Ruhtinas ja Shamrock Silent Squadron olivat 10., Ida-Lotta Peltoniemi ja Casnewydd Showman 11. ja Pavihtra Huttunen ja Home't Ranch David 12.

Pikkuponien torstain tulokset

PM-kilpailut jatkuvat huomenna perjantaina isojen ponien ja junioreiden ensimmäisellä henkilökohtaisella luokalla. Pikkuponit puolestaan kilpailevat epävirallisesta joukkuemestaruudesta.

Kilpailujen kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti