torstai 9. kesäkuuta 2011

Suomen mestaruus ratkotaan viikonloppuna Hyvinkäällä

Hyvinkäällä ratkaistaan tulevana viikonloppuna senioreiden Suomen mestaruus. Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan kahdeksan ratsukkoa. Valitettavasti osa kiinnostavista nimistä, joita odotettiin mukaan kisaan, on estynyt osallistumasta. Ulkomailla vakuituisesti asuvia Mikaela Lindhiä, Terhi Stegarsia ja Emma Kanervaa ei nähdä tämän vuoden mestaruustaistossa. Ainoastaan Englannissa asuva pari Tuula Aer - Rivaldo tekee poikkeuksen osallistujajoukossa, joka muuten koostuu Suomessa vaikuttavista ratsastajista. Myös yksi EM-joukkuekandidaateista, Stella Hagelstam jättää kisan väliin.

SM-kisaan osallistuvat ratsukot:
Tuula Aer - Rivaldo
Julia Alfthan-Kilpeläinen - Chirocco
Janne Bergh - Punktir
Elisabet Ehrnrooth - Top Score
Johanna Heikkilä - Adonna
Alexandra Malmström - Md Waterford II
Timo Rokkanen - Luitpold
Kikka Suomio - Flourian

Näistä ratsastajista Aer, Alfthan-Kilpeäläinen, Heikkilä, Malmström ja Suomio on nimetty myös seuraavan viikonlopun Ypäjän kisojen kansainvälisiin luokkiin.

Hyvinkäällä nähdään myös poni-, juniori- ja nuorten ratsastajien kärki, kun kyseessä on katsastus PM-kisoihin. Nuorissa ratsastajissa tämän kauden Suomen kisadebyyttinsä tekevät Englannissa valmentautunut Melinda Ingnatius Quadroneurilla ja Julia Tallberg Ruter Damilla. Viimeksi mainittu ratsukko on yksi vahvimmista maajoukkuehdokkaista omassa ikäryhmässään.

Hyvinkään kilpailu toimii myös nuorten hevosten MM-katsastuksena. Viisivuotiaiden luokkaan on ilmoittautunut neljä ratsukkoa, mukana ovat mm. viime vuoden Laatuarvostelu-voittaja Rascaja (Rascalino - Wolkentanz) sekä kärkikymmenikössä olleet Sandoz Sil (Sir Donnerhall - Florestan I) ja Sabrina V (San Remo - Weltmayer). Kuusivuotiaiden katsastukseen on ilmoittautunut viisi ratsukkoa. Nähtäväksi jää, millaisen vastuksen viime katsastuksesta pois jäänyt tamma Cayenne (Fürst Heinrich - Chirac) antaa viime katsastuksen voittajakaksikolle Hofjuwel (Hofrat - Davignon I) ja Branke Sil (Belissimo M - Rubinstein I).

Senioreiden sunnuntain GP Kür-luokka lähetetään livenä SRL:n nettitelevisiossa www.videpe.fi/ratsastus, kisakooste on nähtävissä samassa osoitteessa myöhemmin. Koostelähetykset ovat nähtävinä myös YLE:n Areenan kautta http://areena.yle.fi/

Kilpailun tiedot Kipassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti