perjantai 24. kesäkuuta 2011

FEI harkitsee muutoksia kouluratsastussääntöihin

FEI:n kouluratsastuskomitean äskettäisessä kokouksessa Pariisissa keskusteltiin mm. muutamista muutoksista kouluratsastussääntöihin. Yksi mahdollisista muutoksista koskee tilannetta, jossa hevonen vuotaa verta suorituksen aikana. Tämä aihehan nousi otsikoihin viime vuoden MM-kisoissa, kun yksi mitalisuosikeista, Hollannin Adelinde Cornelissen hylättiin hänen ratsunsa Jerich Parzivalin suusta tulleen veren takia. Myöhemmin keskusteltiin myös siitä, oliko hylkääminen sääntöjen mukainen. Uuden sääntöehdotuksen mukaan suoritus tulee keskeyttää aina, jos hevosesta näyttää vuotavan verta. Kuitenkin huipputason kilpailuissa (esim. olympialaiset) eläinlääkäri on paikan päällä veryttelyalueella, joten hänen tulisi tarkistaa hevonen ja jos kyse on vain pienestä vammasta, jonka verenvuoto on jo tyrehtynyt, voisi ratsukko jatkaa suoritustaan. Jos vuoto ei ole lakannut, tulee ratsukon suoritus hylätä. Kilpailuissa, joissa eläinlääkäriä ei ole saatavilla tutkimaan hevosta, verenvuoto johtaisi välittömään hylkäykseen.

Toinen merkittävä muutos, josta käytiin keskustelua, on turvakypärän käyttö kilpailupaikalla. Ajatuksena on, että turvakypärää tulisi käyttää aina kilpailualueella ratsastettaessa poislukien kilpailuareena ja veryttelyalue ennen kilpailusuoritusta. Alle 18-vuotiaiden ratsastajien tulisi käyttää turvakypärää aina, myös kilpailusuorituksen aikana, samoin nuorten hevosten luokissa kilpailevien.

Nämä edellämainitut muutosehdotukset käsitellään FEI:n yleiskokouksessa marraskuussa, jossa ne voidaan hyväksyä, jolloin ne tulisivat voimaan ensi vuoden alusta lähtien.

Tiedote FEI:n sivulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti