torstai 23. kesäkuuta 2011

Rotterdamin EM-kisoista tulossa suurimmat tähän astisista

Rotterdamissa elokuun loppupuolella järjestettävistä kouluratsastuksen EM-kilpailuista on tulossa suurimmat kautta aikojen. Joukkuekisaan on osallistumassa 18 maata: Belgia, Espanja, Hollanti, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Tanska, Ukraina ja Venäjä sekä tietenkin Suomi. Lisäksi kolme maata, Tsekki, Turkki ja Unkari, aikoo lähettää ratsukoita henkilökohtaiseen kilpailuun. 

Elokuun 17.-21. käytävät kilpailut toimivat myös karsintakilpailuna ensi vuoden Lontoon olympialaisiin. Paikka olympialaisissa on automaattisesti isäntämaa Iso-Britannialla, tämän lisäksi kolme parasta joukkuetta, Iso-Britannia poislukien, viime vuoden Kentuckyn MM-kisoista on jo varmistanut olympiapaikkansa. Nämä maat ovat Saksa, Hollanti ja USA. Näiden maiden lisäksi kolme parasta jokkuetta EM-kisoista saa osallistumisoikeuden Lontooseen. Suomen joukkueella on siis kova tehtävä edessään, jos se mielii mukaan olympialaisiin.

EM-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi ja nyt ovat vuorossa 25. EM-kilpailut. Kisat ovat ensimmäistä kertaa Rotterdamissa ja ylipäätään Hollanti isännöi EM-kisoja vasta toista kertaa. Kür-kilpailun liput on jo myyty loppuun ja muidenkin päivien liput käyvät kaupaksi hyvää vauhtia.

EM-kisojen kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti