sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Alexandra Malmströmistä Suomen mestari 2011

Alexandra Malmström ratsasti selvään voittoon senioreiden Suomen mestaruuskilpailuissa Hyvinkäällä. Malmström voitti hevosellaan Md Waterford II molemmat osakilpailut, Grand Prix'n tuloksella 66,596 ja Grand Prix Kürin tuloksella 70,600, yhteistulokseksi tuli näin ollen 137,196 . Hopeaa otti ratsukko Kikka Suomio - Flourian (63,809, 67,825, yht. 131,634). Pronssille ratsasti Janne Bergh ratsunaan Punktir (61,617, 66,025, yht. 127,642).

Malmströmin ja Md Waterfordin suoritus tänään sunnuntaina oli omaa luokkaansa kanssakilpailijoihin verrattuna. Ratsukon yhteistyö toimii ja suoritus oli sujuva ja näyttävä. Virheettömällä ohjelmalla, jonka kohokohtia olivat mm. ilmavat passage-osuudet Malmström osoitti olevansa kovassa kisakunnossa ja hyvällä tiellä kohti mahdollista EM-edustusta elokuussa. Malmström itse oli tyytyväinen suoritukseensa vaikka hänen mielestään parannettavaakin vielä jäi. Ratsukko kilpailee seuraavan kerran Ypäjällä ensi viikonvaihteessa CDI3*-kisassa.

Kikka Suomio ratsasti tänään Flourianilla tasaisen suorituksen ja ansaitsi hopea-mitalin yhtä selvästi kuin Malmström kullan. Flourian työskentelee pääsääntöisesti mukavalla ilmeellä ja ratsukon yhteistyö on melko sujuvaa. Flourianin vahvuus on sen teknisyys, liikkeiltään ja näyttävyydeltää se ei yllä voittajan tasolle. Piaffi osoittautui tänään ratsukolle haasteelliseksi. Ylipäätään piaffi tuntui olevan jonkinlainen ongelma lähes kaikille kilpailijoille, puutteita nähtiin sekä tahdissa että kokoamisessa.

Janne Bergh ratsasti rutinoituneesti kotiin kaikki otettavissa olevat pisteet Punktirilla. Myös Berghin suoritus oli tasainen ja melko sujuva.

Luokassa nähtiin tänään vain kuusi suoritusta, kun Julia Alfthan-Kilpeläinen jättäytyi pois toisesta osakilpailusta. On kuitenkin hienoa, että SM-kilpailu voidaan käydä GP-tasolla, vaikka pääosalla hevosista kapasiteetti ja laatu asettaa rajoituksia, jotka näkyvät selkeästi tulostasossa. Heikon piaffin lisäksi toinen monella ratsukolla tänään esiintynyt ongelma olivat virheet sarjavaihdoissa. Koko viikonlopun ajan vallinnut helteinen sää ei helpottanut ratsukoiden urakkaa.

Hyvinkäällä ratsastettiin myös 5- ja 6-vuotiaiden hevosten MM-karsinnat. Viisivuotiaiden voiton vei Siiri Kyrö tammalla Sabrina V tuloksella 75,400 %. Kuusivuotiaissa kärkisijat menivät samaan osoitteeseen kuin viime katsastuksessakin eli Maria Pyyköselle Hofjuwelilla (74,000 %)  ja Branke Sililla (70,800 %). Näistä luokkien kärkihevosista ainoa FWB on Branke Sil. Ratsujalostusliiton linjanahan on toistaiseksi ollut lähettää mukaan ensisijaisesti FWB-hevosia vaikka tulokset olisivatkin olleet heikompia. Katsastuksissa on kaikenkaikkiaan tänä vuonna nähty hyvin vähän osallistujia. Hyvinkäällä viisivuotiaita oli kolme ja kuusivuotiaita neljä.

Ponien, junioreiden ja nuorten ratsastajien luokissa voitot menivät kumpanakin päivänä samoihin osoitteisiin. Riikka Kuosmanen ja Pin Rock's Hannibal hallitsivat yllätöksettömästi poniluokkia. Junioriluokkien voitot menivät Merita Kelolle ja Saluutille. Nuorissa ratsastajissa selkeä ykkönen oli puolestaan ratsukko Julia Tallberg - Ruter Dam.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti