sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Mikaela Lindhille ja Más Guapolle PM-kultaa

Senioreiden PM-kisat huipentuivat tänään Ypäjällä mitä parhaalla tavalla. Mikaela Lindh ja Más Guapo liitelivät kultamitalille Ypäjä-hallissa runsaslukuisen yleisön edessä. Ratsukon suoritus oli sujuva ja vaivattomalta näyttävää yhteistyötä oli ilo katsella. Elegantti Más Guapo esitti laadukasta liikkumista ja mm. hyvää passagea sekä piruetit. Musiikki tuki onnistuneesti suoritusta. Suoritus palkittiin erinomaisella tuloksella 72,500 %. Lindh oli tyytyväinen ratsastukseensa vaikka hänen mukaansa Más Guapo olisikin voinut olla hieman pirteämpi. Seuraavaksi Lindh kilpailee ratsunsa kanssa Aachenissa, jossa tullaan näkemään kouluratsastuksen maailman kärkiratsukot.

Hopealle ratsasti Tanskan Lisbeth Seierskilde Jonstrupgaardens Raneulla. Ratsukko esitti siistin ja ehjän suorituksen, jonka kohokohtia olivat mm. passage ja piaffi, siirtymiset ja piruetit. Jonstrupgaardens Raneulla on erittäin aktiivinen takaosa, minkä ansiosta esimerkiksi edellämainitut liikkeet onnistuvat siltä helpon näköisesti. Tämän parin tulos oli 70,700 %.

Myös pronssi meni Tanskaan, Bo Hoestrupille ja Cajolle tuloksella 69,625 %. Vaikka hevosen muoto oli ajoittain hieman avoin, mikä aiheutti jonkin verran epätasaisuutta suoritukseen, esitti ratsukko erittäin hyviä osuuksia. Esimerkiksi sekä piaffi että passage olivat ilmavia ja tahdikkaita. Vaikeustasoa ohjelmaan toivat mm. ympyrällä suoritetut sarjavaihdot joka toisella askeleella.

Alexandra Malmström ja Md Waterford II täydensivät suomalaismenestystä sijoittumalla luokassa viidenneksi hyvällä tuloksella 68,075 %. Malmström esitti varmaa työskentelyä, jonka kohokohtia olivat jälleen kerran ilmava ja tahdikas passage sekä muutenkin vahva raviohjelma. Esitys ei kuitenkaan ollut aivan niin loistelias kuin viime viikonloppuna Hyvinkään SM-kisoissa ja ohjelmassa tapahtui pari pientä virhettä. Ilman niitä Malmström olisi saattanut olla jopa kiinni pronssimitalissa.

Tuomaristo oli tänään melko yksimielinen ratsukoiden keskinäisestä paremmuudesta toisin kuin eilen, jolloin hajonta oli selvästi suurempaa. Kokonaisuudessaan Suomen menestys Ypäjän kilpailuissa oli loistava ja ylitti odotukset vaikka koolle ei saatukaan etukäteen ajateltuna parasta mahdollista joukkuetta. Tästä voidaan joka tapauksessa jatkaa hyvillä mielin kohti elokuun EM-kisoja.

Sunnuntain tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti