sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Nuorten ja junioreiden EM 2014: Tanhuanpää 14. kür-finaalissa

Ella Tanhuanpää päätti EM-kisat hienosti 14. sijaan nuorten ratsastajien kür-finaalissa. Tanhuanpää ja Eliko saivat suorituksestaan tuloksen 68,400 prosenttia ja kipusivat pari sijaa ylöspäin oltuaan ensimmäisessä henkilökohtaisessa kisassa 16:s.

"Eliko meni tänään verryttelyssä todella hyvin, mutta radalla teimme molemmissa sarjoissa yhden vaihtovirheen. Raviohjelma oli taas todella hyvä", totesi Tanhuanpää. "Se, että pääsimme finaaliin, oli jo hienoa. Ajattelin vain, että kaikkeni yritän, olemme selvinneet jo voittajina."

Tanhuanpää, joka paransi sijoitustaan läpi koko EM-kisan, on hallinnut viime vuodet nuorten ratsastajien ikäryhmää Suomessa. Erinomaisen EM-tuloksen lisäksi tämä kausi on tuonut mukanaan kolmannen perättäisen SM-kullan sekä henkilökohtaisen PM-hopean. Yhteistyö luottoratsu Elikon kanssa on kuitenkin tulossa tiensä päähän, sillä hevonen jää paluumatkalla EM-kisoista Saksaan myyntiin Tanhuanpään keskittyessä jatkossa opiskeluun. "Eliko on luotettava ja terve, kuten kilpailumenestys kertoo. Sillä on aina pilke silmäkulmassa. Vaikka olemme olleet reissussa kuukauden, heilauttelee se edelleen verryttelyssä päätään ja korviaan ja haluaa pitää hauskaa. Silti heti kun otan ohjat käteen ja sanon, että nyt herra mennään, se tekee mitä pitää", kuvailee Tanhuanpää kisakumppaniaan.

Kür-kullan vei eilenkin voiton ottanut Hollannin Anne Meulendijks President's MDH Avantilla yli 80 prosentin tuloksella. Toisen henkilökohtaisen hopeamitalin näissä kisoissa otti Saksan Lisa-Maria Klössinger FBW Daktarilla (78,825 %). Pronssille nousi Belgian Jorinde Verwimp Tianolla (75,425 %).

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti