torstai 31. heinäkuuta 2014

Don Juan NHMM-kisoihin villillä kortilla

Suomen kolmannen NHMM-edustajan Don Juanin osallistuminen kisoihin on herättänyt jonkin verran hämmennystä, koska hevonen edustaa SWB-kantakirjaa ja RJL:n valintamenettelyn mukaan valinnoissa huomioidaan vain FWB-hevoset. Tässä tapauksessa hevosen osallistumisen mahdollistaa villi kortti.

Hevosen omistaja ja ratsastaja Maisa Torkkola haki alunperin osallistumisoikeutta RJL:lta, joka valintamenettelynsä mukaisesti kuitenkin nimeää kisoihin vain FWB-hevosia. RJL:n suostumukselle asia eteni SRL:lle, joka anoi kisajärjestäjältä riittävän tulostason omaavalle Don Juanille villiä korttia. Myönnetyn villin kortin ansiosta Torkkola ja Don Juan siis nähdään Suomen edustajana Verdenissä viikon päästä käynnistyvissä kisoissa.

NHMM-kilpailun säännöt mahdollistavat tämän, sillä vaikka edustuspaikat ovatkin yleisen periaatteen mukaan maiden omien kantakirjojen hevosille, voidaan ne tietyin poikkeuksin antaa myös muiden kantakirjojen edustajille. Esimerkiksi silloin, jos hevosen ratsastaja edustaa kyseistä maata. Suomella on käytössään kaksi paikkaa sekä 5- että 6-vuotiaiden ikäryhmissä.

Torkkola ja Don Juan ovat parhaillaan Tuija Tuomisen ja Fée Clochette Carruksen tavoin viimeistelemässä kisakuntoaan Tanskassa Andreas Helgstrandin luona valmentajansa Thomas Sigtenbjerggaardin johdolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti