torstai 17. heinäkuuta 2014

CHIO Aachen: Stegars 23. GP:ssa, Rath ykkönen, Dujardin vasta kuudes!

Aachenin kisat pääsivät kouluratsastuksen osalta kunnolla vauhtiin tänään CDIO5*:n  Grand Prix'lla, joka toimi samalla Nations Cup -osakilpailuna. Mukana oli lähes koko FEI:n rankinglistan kärkikymmenikkö lukuunottamatta Hollannin Edward Galia ja Danielle Heijkoopia. Lisäksi peräti kolmella hevosella TOP 10:ssä oleva Isabell Werth osallistui luokkaan vain korkeimmalle sijoittuneella ratsullaan Bella Rosella.

Saksan Matthias Alexander Rath ja Totilas saivat nyt paluunsa jälkeen ensimmäistä kertaa vastaansa niin maannaisensa Helen Langehanenbergin kuin Hollannin Adelinde Cornelissenin sekä ennen kaikkea Iso-Britannian Charlotte Dujardinin. Tässä kovassa seurassa Rath ja Totilas veivät voiton tuloksella 82,300 prosenttia. Muutaman viikon mittaisen hengähdystauon kilpailemisesta pitänyt ratsukko Langehanenberg - Damon Hill NRW sijoittuivat toiseksi prosentein 81,220. Cornelissen ja Jerich Parzival olivat kolmansia. Suurin yllätys luokassa oli se, että pitkään voitosta voittoon marssinut brittipari Dujardin - Valegro löytyi tänään vasta sijalta kuusi sille poikkeuksellisen vaatimattomalla tuloksella 76,900 prosenttia. Ratsukko, jonka suorituksissa on totuttu näkemään rentoutta, loistokkuutta ja suoritusvarmuutta, epäonnistui tämänpäiväisessä ohjelmassa useassa liikkeessä.

Terhi Stegars ja Axis TSF suorittivat tänään varmalla tasolla. Ratsukko sai 70 prosentin rajan rikki (70,180 %) ja oli lopputuloksissa sijalla 23 39 ratsukon joukossa. Myös Stegars itse oli tyytyväinen suoritukseensa: "Olen ihan kauhan tyytyväinen tämänpäiväiseen. Eniten siihen, että vanha mukavuudenhaluinen orini esiintyi edukseen erittäin kuumalla ilmalla. Sain sen helteestä huolimatta verryteltyä hyvin. Radalla se teki varmaankin parhaimman laukkaohjelman, mitä olen ikinä ratsastanut." Suomalaisratsukko jatkaa lauantain GP Specialiin, jossa nähdään tämän päivän 30 parasta ratsukkoa.

Nations Cupin voitto meni Saksalle, Hollanti vei kakkossijan ja Espanja oli kolmas.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti