keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Aachenin kisat alkoivat tänään, pari kärkinimeä jäi pois kisoista viime hetkillä

Yksi kansainvälisen kisakauden kohokohdista, jokavuotinen Aachenin CHIO-kisa on käynnistynyt. Aachen kokoaa vuosi toisensa jälkeen paikalle suuren osan maailman kärkiratsukoista. Arvokisojen alla kisat ovat yleensä antaneet esimakua siitä, minkälaisista asetelmista mestaruuskisoihin lähdetään.

Tämä vuosi ei ole poikkeus, sillä Aachenissa nähdään tukku potentiaalisia MM-kisaedustajia. Esimerkiksi saksalaisille kisat toimivat katsastuskisana, joten mukana on maan vielä toistaiseksi nimeämätön MM-joukkue. Kisoihin osallistuvat myös mm. Iso-Britannian Charlotte Dujardin Valegrolla, Hollannin Adelinde Cornelissen Jerich Parzivalilla ja Ruotsin Tinne Vilhelmson-Silfvén Don Auriellolla. Suomesta mukana ei ole joukkuetta, vaikka Aachenin ohjelmassa on Nations Cup -kilpailu. Terhi Stegars ja Axis TSF ovat kuitenkin mukana henkilökohtaisessa CDIO5*-kisassa.

Joitakin kovia nimiä sen sijaan on joutunut jättämään kisat väliin. Hollannin joukkueeseen kuuluneen Danielle Heijkoopin Kingsley Siro kärsii kaviopaiseista eikä näin ollen ole kilpailukunnossa juuri nyt. Yhdysvaltojen Steffen Peters puolestaan potee parhaillaan keuhkokuumetta eikä voi osallistua kisoihin. Myös toinen yhdysvaltalaisratsastaja, Jan Ebeling, ilmoitti muutama päivä sitten, että jää pois Aachenista. Hän vetäytyy samalla kokonaan MM-kisapaikan tavoittelusta ja siirtää ykköshevosensa Rafalcan eläkkeelle. Jo 17-vuoden ikään ehtinyt tamma Rafalca on ollut mukana niin World Cupissa kuin Lontoon olympilaisissakin. Ebelingin mukaan tamman hyvinvointi on tärkein asia, mistä syystä päätös sen kilpauran lopettamisesta syntyi.

Kisojen kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti