keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Esperado Cupin karsintoihin osallistui lähes 200 ratsukkoa

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä aluetasoinen kouluratsastuksen kilpailusarja Esperado Cup on herättänyt paljon kiinnostusta. Toukokuun aikana järjestetyt viisi karsintakilpailua keräsivät yhteensä lähes 200 ratsukkoa kamppailemaan finaalipaikoista. Kiinnostus oli jopa niin suurta, että osallistujamääriä jouduttiin rajaamaan joissakin karsintakilpailuissa.

Suuren osallistujamäärän takia sekä Lappeenrannan että Helsingin karsinnat jouduttiin jakamaan kahteen osaan. Näin ollen osallistumisoikeus finaaliin on 35 ratsukolla, kun jokaisen karsintaluokan viisi parasta lunasti itselleen finaalipaikan.

Helppo A -tasolla ratsastettavan Cup-kisan karsinnoissa nähtiin järjestäjän ennakko-odotusten ja toiveiden mukaisesti hyvin erilaisia ratsukoita, kun mukaan oli ilmoittautunut niin poniratsukoita, kilpailukokemusta nuorille hevosilla hakevia ratsastajia kuin kokeneita aluetason ratsukoitakin.
Finaali järjestetään sunnuntaina 20. heinäkuuta Lappeenrannan raviradan keskusnurmella jo perinteeksi muodostuneiden Lappeenrannan kansallisten yhteydessä. Finaalissa, jonka ohjelmana on FEI World Challenge Test 2009, on jaossa yhteensä yli 1000 euroa palkintorahaa. Ilmoittautuminen finaaliin on parhaillaan käynnissä.

Lisätietoja Esperado Cupista ja mm. lista finaalinpaikan lunastaneista ratsukoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti