lauantai 12. heinäkuuta 2014

Nuorten ja junioreiden EM 2014: Tanhuanpäälle sijoitus henkilökohtaisessa kisassa, mukana huomisessa kür-finaalissa

Italian Arezzossa nuorten ratsastajien ensimmäinen henkilökohtainen kisa on saatu kokonaisuudessaan päätökseen. Eilisen ensimmäisen osan jälkeen johdossa ollut Suomen Ella Tanhuanpää otti lopulta sijoituksen ollen lopputuloksissa 16. ja raivasi näin tiensä huomiseen kür-finaaliin. Luokkaan osallistui yhteensä 63 ratsukkoa, joista 18 jatkaa küriin.

Eilisen tulos oli Tanhuanpään ja Elikon oma ennätystulos kyseisessä ohjelmassa. "Ella räjäytti pankin! Hän meni todella hienosti, teki ennätyksensä penkin alle menneen radan jälkeen. Ella kokosi itsensä, vaikka kaikki sanoivat, ettei hänellä ole mitään mahdollisuuksia finaaliin. Hän kysyi, miten minun pitää ratsastaa, jotta pääsen finaaliin, johon vastasin täydellisesti. Niin hän teki", iloitsi nuorten ja junioreiden maajoukkuevalmentaja Marko Björs.

Joukkuekisassa suomalaisnuorista parhaiten sijoittunut Saksassa asuva Julius von Staff-Reitzenstein, joka starttasi ainoana suomalaisena tänään, ei pystynyt aivan parhaimpaansa. Hän sai hevosellaan Stepdancer tuloksen 67 prosenttia ollen sijalla 38. Piia Salmisen ja Wild Soulin lopullinen sijoitus oli 25. ja Anna-Kaija Ahavan 46:s.

"Suomi on todella noteerattu näissä kisoissa. Olimme eilen illanvietossa ja suomalaiset saivat paljon kehuja ratsastuksestaan. Tuntuu todella hyvältä, että satsasimme molempien joukkueiden lähettämiseen tänne. Juniorit suorittivat kaikki omalla tasollaan joukkuekisassa. Olemme saaneet todella hyvää kokemusta tulevaisuutta varten", kertasi Björs tunnelmiaan.

Ensimmäisessä henkilökohtaisessa kisassa kultaa vei Hollannin Anne Meulendijks President's MDH Avantilla prosentin 77,237. Hopea ja pronssi menivät Saksaan ratsukoille Lisa-Marie Klössinger - FBW Daktari (74,526 %) ja Sönke Rothenberger - Cosmo (74,500 %).

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti