torstai 17. lokakuuta 2013

Helsinki International UB Horse Show starttaa tänään

Helsinkin International UB Horse Show käynnistyy tänään. Ensimmäisen kisapäivän ohjelmassa on myös kouluratsastusta, kun klo 20 alkavassa iltanäytöksessä ratsastetaan ensin kansainvälinen Grand Prix -luokka ja sen jälkeen vielä kauden kansallisen uutuussarjakilpailun Dressage Future Cupin finaali.

Grand Prix'ssa kilpailee 12 ratsukkoa, joista Suomen edustajia on viisi: Henri Ruoste - Vivace (lähtee luokana toisena), Linnea Grünn - Niklas (4.), Alexandra Malmström - MD Waterford II (8.), Mikaela Lindh - Skovlunds Más Guapo (10.) ja Stella Hagelstam - Soraya II (11.). Suomalaisratsastajat ovat hyvillä mielin ennen kisaa. Vivace on Ruosteelle tuore tuttavuus, joten ratsastajalla ei ole suuria odotuksia kilpailun suhteen. "On kiva olla Helsingissä – teemme parhaamme ja toivon, että saamme täältä hyvän alun tuleviin kilpailuihimme", Ruoste toteaa. Lindhin "Masi" on ollut kisatauolla EM-kisoista lähtien ja on ratsastajansa mukaan jopa hieman ylivireessä. Hagelstam puolestaan jäi EM-kisojen jälkeen treenaamaan Tanskaan Andreas Helgstrandin luo ja palasi kotimaahan vasta viime viikolla. Kotiituomisina on hyviä neuvoja ja työkaluja treenaamiseen. Tänään nähdään, minkälaista tulosta valmennus on tuottanut.

Illan päättää tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn Dressage Future Cupin finaali, jossa osallistujat kilpailevat 1000 euron ykköspalkinnosta. Dressage Future Cup on poni-, juniori- ja nuorille ratsastajille avoin sarjakilpailu, jossa on ratsastettu kauden aikana kolme kolmipäiväistä osakilpailua. Ratsukot ovat saaneet osakilpailujen viimeisen päivän kür-sijoituksista pisteitä, joiden perusteella kolme parasta kustakin ikäryhmästä on päässyt mukaan tämänpäiväiseen finaaliin. Finaali ratsastetaan yhtenä luokkana, jossa kukin ratsukko ratsastaa oman ikäryhmänsä kür-ohjelman. Parhaan prosenttimäärän saanut ratsukkon on finaalin voittaja.

Lähtölistat ja tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti