sunnuntai 20. lokakuuta 2013

CDI3* Helsinki: Lindh ja Skovlunds Más Guapo upealla suorituksella kürin voittoon

Aamun B-finaalin peruunnuttua saatiin kür-finaaliin lisää suomalaisväriä kun sekä Henri Ruoste että Linnea Grünn starttasivat luokan alussa. Ensimmäisenä ratsastanut Ruoste teki hyvän pohjatuloksen 68,200 prosenttia siistillä suorituksellaan. 

Seuraavana startanneen Linnea Grünnin ja Niklaksen suorituksessa näkyi ratsukon kokemattomuus. Grünn ratsasti siististi, mutta varovaisen näköisesti. Ratsukon kokemuksen kartuttua ja ohjelman vaikeustason noustua nousevat varmasti prosentitkin, jotka tänään olivat 64,775.

Stella Hagelstam ja Soraya II tekivät tänään kelpo suorituksen, joka riitti tällä kertaa kolmanteen sijaan. Tasainen ja ehjä ohjelma palkittiin 70,600 prosentilla.

Päivän kiistaton tähti oli kuitenkin Mikaela Lindh Más Guapolla. Ratsukko oli erinomaisessa vedossa tänään ja sen suoritus oli vaikeustasoltaan ja laadultaan täysin omaa luokkaansa. "Masi" liikkui ilmavasti ja niin passaget kuin piaffetkin olivat Masia parhaimmillaan. Hieno suoritus palkittiin 75 prosentin voittotuloksella. Lindh, joka ei elokuun EM-kisoissa onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, oli tyytyväinen päätökseensä pitää kunnon tauko EM-kisojen jälkeen. Hänen tarkoituksensa oli nyt Helsingissä kuulostella, kuinka iloisesti Masi esiintyy radalla. Koska hevonen tuntui hyvältä ja suoritukset ovat viikonlopun aikana olleet onnistuneita, suunnitelmissa saattaa olla joitakin World Cup -osakilpailuja talvikauden aikana. 

Suomalaisten kaksoisvoiton pilasi tänään Ruotsin Mads Hendeliowitz, joka kiilasi Lindhin ja Hagelstamin väliin kakkoseksi ratsullaan Weihenstephaner prosentein 71,150. 

Vielä sunnuntainakin Hartwall Areenalla nähdään kouluratsastusta. Klo 13 alkaa Tapiola Small Tourin finaali ja sen jälkeen ratsastetaan kaksintaistelu, joka koulupuolella on jotain täysin uutta. 


Grand Prix Kürin tulokset

1 kommentti:

  1. Kiitos, että te mainitsitte Linnean!! Muut sivut eivät näköjään ole nähneet aiheelliseksi...?!?! Ratsastus oli todella eleganttia ja kun GP luokkia on alla enemmän kuin 3, kuulemme heistä varmasti vielä!

    VastaaPoista