perjantai 18. lokakuuta 2013

Ella Tanhuanpäälle Dressage Future Cupin pääpotti

Horse Show'n avauspäivän päätti tällä kaudella ensimmäistä kertaa järjestetyn Dressage Future Cupin finaali. Poni-, juniori- ja nuorille ratsastajille avoimen sarjakilpailun finaaliin pääsivät mukaan kustakin ikäryhmästä kolme osakilpailuissa parhaiten pisteitä kerännyttä ratsukkoa. Finaalissa kaikki ratsukot kilpailivat samassa luokassa ratsastaen oman ikäryhmänsä kür-ohjelman.

Radalla nähtiin kautta linjan hyviä suorituksia, olihan mukana mm. useampi SM-mitalisti. Luokan ykkösenä startannut ponien tämän vuoden SM-hopearatsukko Wilma Vuorensivu - Charly Brown II nosti riman heti korkealla 70,075 prosentin suorituksellaan. Vuorensivu pitikin kärkipaikan lähes loppuun asti. Ainoastaan luokan viimeisenä ratsastanut nuorten ratsastajien luokkia suvereenisti tällä kaudella hallinnut SM-voittaja Ella Tanhuanpää onnistui ohittamaan hänet. Tanhuanpää teki hevosellaan Eliko tyylikkään ja varman suorituksen ottaen finaalin voiton ja 1000 euron pääpotin prosentein 71,875. Niin ikään nuorten ratsastajien ikäryhmään kuuluva Nina Westerlund sijoittui kolmanneksi His Royalty M:llä tuloksella 69,625 prosenttia.

Dressage Future Cup on ollut mielenkiintoinen ja varsin onnistunut lisä kouluratsastuksen sarjakilpailuihin. Finaali Horse Show'ssa oli varmasti monelle hieno huipennus kaudelle, mutta ajankohta torstain myöhäisillassa on melko epäkiitollinen nuorille ratsastajille, kun paikallakin oli vain kourallinen yleisöä.