lauantai 25. toukokuuta 2013

SM 2013: Tanhuanpää jälleen nuorten mestariksi

SM-kisojen ensimmäinen Suomen mestari on ratkennut. Toisen kilpailupäivän avasi nuorten ratsastajien toinen SM-osakilpailu, joka ratsastettiin kür-ohjelmana. Luokan kärki oli sama kuin eilisessä ensimmäisessä osakilpailussa: ykkönen oli Ella Tanhuanpää Elikolla, kakkonen Merita Kelo Saluutilla ja kolmas Nina Westerlund His Royalty M:llä. Myös mestaruusmitalit jaettiin samassa järjestyksessä tämän kolmikon kesken. Näin ollen Tanhuanpää uusi viime vuotisen mestaruutensa.

"Nyt tuntuu hyvältä; tulin kultaa puolustamaan ja tavoite tuli täytettyä. Tänään emme sortuneet huolimattomuusvirheisiin, mutta hevonen selvästi reagoi musiikkiin ja oli eilistä kuumempi. Itsellänikin oli hektinen olo ja yritin parhaani mukaan keskittyä siihen, että hevonen kuuntelisi minua. Itse suorituksessa olen erityisen tyytyväinen sarjoihin, kun vielä viime kaudella ne olivat meille haasteellisia" kertaa Tanhuanpää. Hän  (20) sai huhtikuussa 5 000 euron arvoisen Kyra Kyrklund -kannustuspalkinnon. Maajoukkuevalmentaja Marko Björsin mukaan Tanhuanpää on osoittautunut poikkeuksellisen lahjakkaaksi, tavoitteelliseksi ja ahkeraksi ratsastajaksi. Hän on myös persoonana esimerkillinen joukkuehengen luoja, joka on oma-aloitteellisesti toiminut nuorempien mentorina. "Tunnustus sekä Björsin sanat merkitsevät minulle todella paljon. Omia vahvuuksia on itse vaikea tunnistaa", Piikkiössä Lilli Luoman tallilla työskentelevä Tanhuanpää toteaa. Tanhuanpää luonnehtii itseään ratsastajana kylmäpäiseksi ja hevostaan Elikoa omanarvontuntoiseksi. "Radalla unohdan kaiken muun ja keskityn vain itse suoritukseen. Myös Eliko tietää, milloin on töissä. Se on kiltti ja rauhallinen hevonen, mutta syttyy radalla ja esimerkiksi tunnistaa meidän oman musiikin saaden siitä lisää virtaa."

Toiseksi sijoittui ensimmäistä kauttaan nuorissa kilpaileva, viime vuonna junioreiden mestaruuden voittanut ratsukko Merita Kelo - Saluut. "Hevonen oli rennompi kuin eilen ja myös itse pystyin tänään keskittymään suoritukseeni paremmin. Meillä ei tällä tasolla ole vielä kertynyt montaakaan starttia, joten olen todella tyytyväinen, miten olemme vuoden aikana kehittyneet. Kiitos kuuluu pitkäaikaiselle valmentajalleni Nina Pölöselle", kertoo Kelo.

Eilisen tapaan kolmanneksi ratsasti NinaWesterlund ratsullaan His Royalty M. "Tavoitteenani oli päästä radasta läpi ilman, että hevonen lähtee käsistä ja nyt olemme tässä. Olen todella tyytyväinen ja yllättynyt", toteaa Westerlund, joka pitää hevosensa vahvuuksina sen luonnetta ja näyttävyyttä. "Radan ulkopuolella se on rauhallinen ja aina kiltti, mutta suorituksen aikana se on vielä melko arvaamaton. Olen kuitenkin oppinut tulkitsemaan sitä vuosien varrella. Tänään hevonen oli eilistä väsyneempi, mikä auttoi meitä hyvään suoritukseen."

Kouluratsastuksen SM-kilpailut jatkuvat lauantaina senioreiden ja junioreiden 1. osakilpailuilla sekä ponien SM-finaalilla.

Nuorten ratsastajien 2. osakilpailun tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti