perjantai 17. toukokuuta 2013

Kouluratsastuksen Nations Cup -kokeilu käynnistyy

Kouluratsastus on saanut tälle vuodelle Nations Cup -sarjan, joka käynnistyy tänä viikonloppuna Ranskan Vidaubanissa. Esteratsastuksen puolella vankan suosion vakiinnuttanut sarjakilpailu on kuitenkin kouluratsastuksen osalta kokeilun asteella ja vasta kauden lopulla, kun nähdään millaisen vastaanoton kisa kouluratsastuksen parissa saa, selviää sarjan tulevaisuus.

Ensimmäisellä kaudella sarja käsittää neljä kilpailua, joista Vidaubanin CDIO3* on ensimmäinen. Muut kilpailut ovat kesäkuun lopulla peräkkäisinä viikonloppuina järjestettävät Rotterdam ja Aachen, jotka ovat statukseltaan CDIO5*, sekä Hickstead (CDIO3*) elokuun alussa.

Kokeiluvaiheessa kisajärjestäjät saavat valita Grand Prix'n tai Grand Prix Kürin joukkuekilpailun ohjelmaksi. Kolmessa ensimmäisessä kisassa ohjelmana on Grand Prix ja viimeisessä kilpailussa joukkueet mittelevät paremmuudestaan Grand Prix Kürissä. Jokaisessa kisassa tulee olla mukana vähintään neljä joukkuetta. Kukin sarjan kisa kerryttää FEI Nations Cup Dressage -rankingpisteitä. Sekä rankingpisteet että palkintorahat määräytyvät kilpailun tason mukaan.

Ensimmäiseen Nations Cup -kisaan Vidaubaniin on ilmoittautunut viisi joukkuetta: Iso-Britannia, Ranska, Hollanti, Sveitsi ja Ruotsi. Jokaisessa joukkueessa tulee olla vähintään kolme ja enintään neljä ratsukkoa, joista kolmen parhaan tulokset lasketaan yhteen. Vidaubanissa kaikki joukkueet Iso-Britanniaa lukuunottamatta kilpailevat nelihenkisellä joukkueella. Ruotsi lähtee kisaan hienoisesta ennakkosuosikin asemasta, kun joukkueessa mukana ovat niin Tinne Vilhelmson-Silfvén kuin Minna Teldekin, jotka molemmat ovat kuitenkin jättäneet ykköshevosensa kotiin. Iso-Britannian joukkueeseen kuuluu Katja Kuistilan osaomistama HP Frontier.

Vidaubanin Nations Cupin osallistujalista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti