lauantai 25. toukokuuta 2013

SM 2013: Martikaiselle ponien SM-kulta

Myös ponien mestaruusmitalit jaettiin tänään lauantaina. Vuoden 2013 SM-mitalisteiksi ylsivät tänä vuonna ratsukot Janni Martikainen – Hazelberg´s Macho, Wilma Vuorensivu – Charly Brown II sekä Mea Packalén – V.K.Nestor.

Espoolainen Janni Martikainen voitti molemmat SM-osakilpailut kirkastaen näin viime vuoden hopeamitalin kultaiseksi ponillaan Hazelberg´s Macho. Viimeistä vuottaan poneissa ratsastava 16-vuotias Martikainen teki kahtena päivänä peräkkäin omat ennätystuloksensa. "Olen sanaton. Eilinen meni nappiin, mutta tilanne oli pakko nollata. Kun tänään sitten kuulin muita hyviä tuloksia ennen omaa suoritustani, jännitys iski todella. Sain rauhoitettua ponin ja itseni ja sitten mentiin", totesi Martikainen, joka kilpailee seuraavan kerran Finnderbyssä. Tällä kaudella tavoitteina on vielä menestyminen PM- ja EM-areenoilla.

Toiseksi sijoittui molemmissa luokissa viime vuonna kultaa ottanut Wilma Vuorensivu Charly Brown II:lla (Korsholms Sportryttare). "Laukka ja käynti sujuivat hyvin ja pysyimme hyvin musiikin tahdissa. Se jäi hieman harmittamaan, että minun olisi pitänyt laittaa poniin enemmän liikettä."

Kolmanneksi kiilasi Husön Ratsastajien Mea Packalén ponillaan V.K.Nestor. Ensimmäisessä osakilpailussa sijoitus oli kuudes. "Ratsastin ponin kertaalleen aamulla ja se oli selvästi eilistä rennompi", herkäksi ja kuuliaiseksi 12-vuotiasta V.K.Nestoria  luonnehtiva Packalén kertoo. "Ratsastus osui hyvin yhteen musiikin kanssa ja erityisesti lisäyksiin olen tyytyväinen", jatkoi 14-vuotias Packalén, jolla on vielä kaksi kautta poniluokissa jäljellä.

Eilisen kolmonen, Linnea Nieminen upeasti liikkuvalla ja erittäin laadukkaalla, mutta kuumalla ponillaan Lorena WE jäi tänään neljänneksi ja näin ollen myös ulos mitaleilta.

Ponien SM-kokonaistulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti