keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Rathin ja Totilaksen tavoite tämän vuoden EM-kisojen sijaan ensi vuoden MM-kisoissa

Epäonni kohuori Totilaksen ympärillä ei ota hellittääkseen. Oriin aiemmin tänä vuonna saama vamma spermankeräyksen yhteydessä on parantunut toivottua hitaammin eikä valmistautuminen kisakauteen ole tämän takia sujunut suunnitellusti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oriin paluuta kisaradoille ei kannata odottaa aivan lähitulevaisuudessa. Totilas on kilpaillut viimeksi viime vuoden kesäkuussa Saksan mestaruuksissa Balvessa eli kilpailutaukoa on kertynyt jo lähes vuosi.

Totilaksen osaomistaja Paul Schockemöhle onkin nyt kertonut saksalaisen Bild-lehden haastattelussa, että tavoitteet eivät enää ole tämän vuoden EM-kisoissa vaan ensi vuoden MM-kisoissa, jotka järjestetään Ranskassa. Päästäkseen EM-joukkueeseen Totilaksen tulisi saada erinomaiset tulokset kesäkuussa sekä Balvessa että Aachenissa, joissa kilpailu on todella kovaa. Schockemöhlen mukaan ori on kuitenkin menettänyt paljon lihaksia, koska sitä ei ole voitu treenata kunnolla pitkään aikaan eikä sitä haluta tuoda keskenkuntoisena radoille.

Totilaksen ratsastaja Matthias Alexander Rath puolestaan pitää jo aiemmin ratsukon tämän kauden avaukseksi ilmoitettua Aachenin kilpailua vielä mahdollisena. Huhut siitä, että Totilaksen kisaura olisi loukkaantumisten takia ohi, Rath kuittaa toteamalla niiden olevan täyttä sontaa. Rathin mukaan tammikuun alun lievää polvivammaa lukuunottamatta ori on täysin kunnossa. Hänen mukaansa ensisijaisena tavoitteena on nyt paluu kilparadoille. Pitkän tähtäimen tavoitteeksi Rath mainitsee edelleen Rion vuoden 2016 olympialaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti