torstai 16. toukokuuta 2013

RJL-päivän tuotto, yli 3000 euroa, Yliopistollisen eläinsairaalan maneesihankkeelle

Ratsujalostusliitto ry (RJL) kehittää suomalaisen lämminveriratsun FWB kasvatus- ja jalostustyötä ja järjestää kasvattajille, omistajille ja FWB-hevosille suunnattuja tapahtumia.

Perinteinen RJL-päivät oli tänä vuonna hyväntekeväisyyspäivä. Päivät järjestettiin helatorstaina 9.5.2013 Savijärven kartanolla, Sipoossa yhdessä Husaariratsastajat ry:n kanssa. Tuomarit, toimihenkilöhenkilöt ja runsaslukuinen avustajajoukko osallistuivat talkoilla tapahtumaan, jonka kaikki tulot käytetään Yliopistollisen Eläinsairaalan maneesihankkeeseen.

Kilpailuluokat, jotka olivat avoimia kaiken rotuisille hevosille, käytiin seuratasolla koulupuolella aina nuorten hevosten ryhmäratsastuksesta helppo A-tasolle ja estepuolella puomiluokasta 115 cm-tasolle. Lisäksi järjestettiin Match Show niin hevosille kuin tallikoirillekin. Lähtöjä oli kaikkiaan yli 170! Lisäksi toistakymmentä koiraa mitteli näyttelypalkinnoista. Kokenut ratsastaja Cajus Aminoff toi peräti kuusi nuorta hevosta tutustumaan kilpahevosen uranavaukseen. Koulupuolella Nuorten Hevosten Maailmanmestaruuskilpailijat Mikaela Soratie ja Siiri Kyrö osallistuivat nuorilla hevosillaan. Lupaavia poni- ja junioriratsastajia nähtiin niin koulu- kuin estepuolella. Toivommekin, että aloittelevat kilparatsastajat ja -hevoset jälleen ensi vuonna löytävät tiensä Savijärvelle.

Sää oli aurinkoinen ja runsaslukuinen yleisö sekä Eläinsairaalan edustajat pystyivät nauttimaan hyvästä tunnelmasta, kauniista hevosista, ihastuttavista poneista ja hurmaavista koirista sekä lisäksi Husaariratsastajien Nuorten Kerhon erinomaisesta buffetista.

Esitämme lämpimät kiitokset kaikille talkoolaisille ja sponsoreille. Päivän tuotto 2 502 euroa ja Husaariratsastajien Nuorten Kerhon Buffetin tuotto 500 euroa lahjoitetaan Yliopistollisen Eläinsairaalan maneesihankkeelle.

RJL:n hallitus kokee, että rakennettavan maneesin myötä eläinsairaalan tilat parantuvat niin hevosten tutkimuksen kuin tieteen alalla. Tämä tarkoittaa parempaa koulutusta eläinlääketieteen opiskelijoille ja on näin ollen hyväntekeväisyyskohde, joka tukee kaikkia kasvattajia ja hevosten omistajia.

RJL haastaa nyt kaikki Suomessa toimivat hevosalan rotujärjestöt mukaan hankkeeseen!

Tiedote: RJL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti