keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Suomeen uusi, kovan luokan jalostusori

Suomeen saadaan ensi kaudelle uusi, varmasti kasvattajia kiinnostava jalostusori. Kyseessä on 16-vuotias oldenburg-ori Don Larino (Don Primero - Larinero), joka on hyväksytty oldenburgin lisäksi mm. hannoveriin ja ZfdP-kantakirjaan. Oriin ovat Suomeen hankkineet Satu ja Tuomas Juurinen ja se tulee olemaan käytössä heidän oriasemallaan Vihdissä. Satu Juurisen mukaan Don Larino on tarkoitus näyttää ensi keväänä oripäivillä.

Don Larino on vuonna 2000 ollut 100 päivän oritestissä Adelheidsdorfissa toiseksi paras ori kokonaistuloksella 134 saaden tuolloin mm. kaksi kertaa 10 pistettä ratsastettavuudestaan. Samana vuonna ori oli myös Oldenburgin Hauptprämien-voittaja. Lisäksi se on voittanut 3-vuotiaana Bundeschampionaatin Heiko Klausingin ratsastamana. Don Larinolla on seitsemän hyväksyttyä orijälkeläistä, esimerkiksi tänä vuonna Norjaan myyty 7-vuotias Don Massimo, joka edusti Belgiaa NHMM-kisoissa viime vuonna ollen finaalissa sijalla 13 ja Yhdysvalloissa vaikuttava Don Angelo, joka on kilpaillut menestyksekkäästi GP-tasolla. Don Larinolla on yli 200 kilparadoilla menestynyttä jälkeläistä, joista muutamat ovat yltäneet aina GP-tasolle asti. Oriin jälkeläiset ovat menestyneet myös huutokaupoissa: vuonna 2006 tamma Donna Medici myytiin Vechtan eliittihuutokaupassa 140 000 eurolla ja vuonna 2005 ruuna Don Calando P.S.I.-huutokaupassa 110 000 eurolla. Oldenburg Verbandin antamien tietojen mukaan Don Larinon kouluindeksi viime vuodelta on 137.

Don Larinolla on Hippoksen Heppa-järjestelmän mukaan kolme Suomeen rekisteröityä jälkeläistä, joista kaksi on kilpaillut kansallisella tasolla. 

Oriin muutto Suomeen noteerattiin myös Eurodressage.comissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti