perjantai 2. marraskuuta 2012

Sjef Janssenin ja Patrik Kittelin valmennussuhde päättyy

Ruotsin maajoukkueratsastaja Patrik Kittelin ja häntä usean vuoden ajan valmentaneen hollantilaisen Sjef Janssenin valmennussuhde päättyy. Kittel ja Janssen ovat yhdessätuumin päätyneet tähän ratkaisuun, koska Janssen haluaa keskittyä vain muutamaan valmennettavaan, jotta hänelle jää enemmän aikaa perheelleen. Myös Kittelillä on entistä enemmän sitoumuksia mm. omaan valmennustalliinsa liittyen. Nyt päättyneen yhteistyön aikana Kittelistä tuli säännöllinen nimi Ruotsin maajoukkueessa ja hän saavutti myös tähän mennessä parhaan arvokisatuloksensa, henkilökohtaisen pronssin viime vuoden EM-kisoissa Rotterdamissa.

Menestyksekkään Hollannin maajoukkuevalmentajan uran Lontoon olympialaisten jälkeen jättänyt Janssen keskittynee jatkossa lähinnä Saksan Matthias Alexander Rathin valmentamiseen. Janssenilta, jonka perheeseen kuuluvat vaimo Anky van Grunsvenin lisäksi parin kaksi pientä lasta, leikattiin noin vuosi sitten hyvänlaatuinen aivokasvain.

Kittelillä ei ole vielä uutta valmentajaa vaan hänen vaimonsa, Australian maajoukkueratsastaja Lyndal Oatley, auttaa häntä toistaiseksi. Valmennustilanteen lisäksi myös Kittelin hevosvahvuudessa on tapahtunut muutoksia viime aikoina, kun hänen ja hänen sponsorinsa Arlette Jasper-Kohlin tiet erkanivat. Tässä yhteydessä Kittel joutui luopumaan mm. tulevaksi olympiaratsuksi kaavaillusta lahjakkaasta UNO Donna Uniquesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti