perjantai 9. marraskuuta 2012

Sezuanille ennätystulos Tanskan 35 päivän oritestissä

Kevään sensaatio niin Tanskan oripäivillä Herningissä kuin ympäri kouluratsastusmaailmaa, 3-vuotias DWB-ori Sezuan (Blue Horse Zack - Don Schufro), on tehnyt historiaa kirjauttamalla arvostelupapereihin kaikkien aikojen korkeimmat pisteet Tanskan 35 päivän oritestissä. Lähes rajattoman liikekapasiteetin omaava ori sai peräti 10 kertaa 10 pistettä ja kolme kertaa 9,5 pistettä yhteistuloksen ollessa huimat 987,5 pistettä 1000 mahdollisesta. Näin Sezuan vastasi niihin odotuksiin, jotka siihen asetettiin viimeistään keväällä Herningissä. Erinomaisten askellajien lisäksi nuorella oriilla on myös loistava luonne, jonka tuomaristo arvioi täyden kympin arvoiseksi.

Vaikka ori säväytti sekä tuomaristoa että yleisöä jo kevään oripäivillä, esti sen polvesta löytynyt irtopala tuolloin oriin pääsyn premium-kehään, josta voittajaori valitaan. Oripäivien jälkeen kävi myös ilmi, että oriin suku ei ollutkaan sitä, mitä sen papereiden mukaan piti olla. DNA-testin myötä selvisi, että Sezuanin isä on Blue Hors Zack eikä Blue Hors Romanov kuten aiemmin luultiin. Sezuan myytiin oripäivien jälkeen Arlette Jasper-Kohlille, mutta sen on tarkoitus olla vielä jonkin aikaa aiemman omistajan Andreas Helgstrandin tallilla koulutettavana.

Tänään päättyneessä 35 päivän testissä kouluoriiden taso oli muutenkin erinomainen. Blue Hors Zackin jälkeläiset onnistuivat testissä loistavasti, kun voittajan lisäksi sekä toiseksi että kolmanneksi parhaat pisteet saaneilla oriilla on sama isä. Toiseksi parhaat pisteet sai Blue Hors Zatchmo (ei. Donnerhall), jonka tulos oli 872,5 pistettä. Kolmanneksi pisteissä ylsi Herningin voittajaori Zorba Höjris (ei. Blue Hors Romanov).

Sezuanin esiintymisen sen uuden omistajan tallilla Saksassa syyskuussa voi katsoa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti