lauantai 25. helmikuuta 2012

Vidauban CDI3*: Stegars toinen ja Kanerva kolmas toisessa GP:ssä

Suomalaiset kouluratsastajat jatkavat menestystään maailmalla. Terhi Stegars eteni kisakierroksellaan Neumünsterin maailmancupista Vidaubaniin Ranskaan, missä vahvassa nousujohteessa oleva kaksikko otti GP-karsinnassa toisen sijan tuloksella 69,47 prosenttia tehden jälleen oman ennätyksensä. Emma Kanerva oli kolmantena Donnellylla vain 1,5 pisteen päässä (69,40). Voiton 42 ratsukon luokassa vei britti Emile Faurie ratsulla Elmegardens Marquis (72,04).

Stegarsin ja mustan oriin päivän kunto ennakoi toista kuin tuloskunto lopulta näytti.

- Menin täällä hirveässä kesäflunssassa, 20 asteessa oli raskas ratsastaa kipeänä. Pääasia kuitenkin, että hevonen kulki hyvin, meille tuli yksi ainoa vaihtovirhe siksakeissa. Axis oli radalla kuitenkin hirvittävän väsynyt, kun se normaalisti on tosi energinen. Tuntui että melkein piti itse kantaa se ohjelman läpi. Pitkä ajomatka tänne ja kuumuus ovat selvästi verottaneet sen voimia. Hyvin se tsemppasi siitä huolimatta, pitää nostaa hattua. Ja tuomareiden silmissä se näytti ilmeisesti kaikesta huolimatta hyvälle. Huomenna pidetään lepopäivä, mennään metsään kävelemään ja kerätään voimia, Stegars kertoo.

Kanerva jatkoi vahvaa työtä Donnellylla, mutta valitettavat virheet verottivat tulostasoa.

- Donnellyn kanssa raviosuus meni hyvin ja olin tosi tyytyväinen, vaikka ensimmäiseen piaffeen siirryimme vähän myöhässä. Laukassa kaikki meni hienosti, mutta vaihdoissa joka askeleessa tuli alkuun joku sotku, minkä jälkeen se teki ihan hyvät vaihdot, Kanerva toteaa.

Muista suomalaisista Henri Ruoste oli La Scalalla kahdeksas tuloksella 67,78 % ja Alexandra Malmström 23.tilalla MD Waterfordilla (62,89 %).

Kanerva, joka ratsastaa Vidaubanissa kahdella hevosella, starttaa lauantai-iltana Sini Spiritillä GP vapaaohjelmassa. Stegarsin ja Ruosteen matka jatkuu GP Specialiin sunnuntaina 15 parhaan joukossa.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti