lauantai 11. helmikuuta 2012

Kouluratsastaja Emma Kanerva jatkoi tulosjahtia Espanjassa

Kouluratsastaja Emma Kanerva kilpailee toista viikkoa Sunshine Tourilla Espanjassa hakusessaan pisteet Lontoon olympiarankingissa. Perjantain Grand Prix’ssä ratsastaja oli kuudes Donnellylla prosentein 69,277, kahdeksas Heimliche Liebellä (68,553) ja kymmenes Sini Spiritillä (66,787).

Sinänsä varsin kelpo tulokset, mutta Lontoota ajatellen tason pitäisi kohota 70 prosentin paremmalle puolelle. Tavoite on Kanervalle täysin realistinen, kun kaikki osuu kohdalleen.

- Tänään Donnellyn kanssa aloituksessa oli joku sähläys, ja katsoin että sillä oli kieli väärällä puolella kuolainta alkuradan ajan, mikä vaikuttaa ratsastettavuuteen. Sini Spirit oli verryttelyn alussa todella hyvä, ja ajattelin että nyt tulee täysosuma. Se ilmeisesti kuitenkin säikähti jotakin ja alkoi jännittyä ja koko rata oli tosi jännittynyt, kertoo Kanervan suomalaisvalmentaja Riitta Holopainen paikan päältä.

Toinen suomalaisratsastaja Alexandra Malmström kilpaili myös Espanjassa ollen ruunalla MD Waterford luokassa 22. tilalla tuloksella 64,745 %. Voiton otti Portugalin Carvalho Gonçalo ratsulla Rubi (73,660).

Tiukkaa tekee ehtiä Lontoon koneeseen
Emma Kanervalla on käytössään nyt kaksi olympiakvaalit suorittanutta hevosta, Sini Spirit, ratsastajan EM- ja MM-hevonen, sekä uutena ratsuna Donnelly, joka on Kanervan saksalaisvalmentajan, Hubertus Schmidtin, entinen kisaratsu.
Kvaalien ohella tarvitaan riittävät pisteet henkilökohtaisessa olympiarankingissa, joka sulkeutuu 1. päivä maaliskuuta. Kanervalla on nyt ratkaisevat ratsastushetket käsillä. Kun ratsukkokohtaisessa rankingissa mukaan lasketaan kahdeksan parasta tulosta, tästä eteenpäin käytännössä joka radalla on onnistuttava hyvin.Kanerva jatkaa Sunshine Tourilla sunnuntain GP vapaaohjelmaan Donnellylla. Lopulliset näytön paikat ovat kahden viikon päästä Vidaubanissa Ranskassa, missä myös ratsastetaan kahden viikon kisakierros.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti