torstai 9. helmikuuta 2012

Totilas jälleen otsikoissa - nyt huhutaan oriin myynnistä

Superori Totilaksen ympärillä kuohuu - jälleen kerran. Vain vähän aikaa sitten julkisuuteen tullut tieto Rathin turvautumisesta Hollannin maajoukkuevalmentaja Sjef Janssenin apuun kirvoitti erilaisia kannanottoja useilta tahoilta. Viimeisimpänä saksalaisen, klassista kouluratsastusta vaalivan Xenophon-yhdityksen tiedote asiaan liittyen. Yhdistys pitää valitettavana sitä, että Saksan maajoukkueratsastaja turvautuu oppeihin, jotka eivät edistä hyvää hevosmiestaitoa ja hevosen hyvinvointia.

Lisää vettä myllyyn löi viikonloppuna järjestetyssä Schockemöhlen orishowssa nähty Matthias Alexander Rathin ja Totilaksen esitys. Ratsukon yhteistyö ei sujunut ongelmitta ja monien mielestä Rathin ratsastuksessa näkyi jo nyt vaikutteita Janssenin opeista. Virallisestihan Janssen liittyy Rathin valmennustiimiin vasta kesän olympialaisten jälkeen. Rath kuitenkin valmentautui nuorten hevostensa, mm. Fürst Romancier ja Bretton Woods, kanssa Janssenin luona jonkin aikaa jo ennen valmennusdiilin julkituloa.

Uusin ja villein huhu Totilakseen liittyen on, että ori olisi vaihtamassa omistajaa. Uusi omistaja olisi Itävaltalainen liikemies Gaston Glock. Glock solmi noin viikko sitten pitkän, 10-vuotisen sponsorointisopimuksen Edward Galin, Hans Peter Minderhoundin ja heidän yhteistyökumppaninsa Nicole Wernerin kanssa. Jos huhu oriin myynnistä pitää paikkansa, tarkoittaisi se sitä, että kouluratsastusmaailmaa ihastuttanut huippupari Gal-Totilas palaisi takaisin yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti