keskiviikko 15. helmikuuta 2012

RJL käynnistää uuden koulutusohjelman nuorille FWB-hevosille

Ratsujalostusliitto on käynnistänyt uuden koulutusohjelman, joka on suunnattu 4-6-vuotiaille FWB-hevosille. Koulutusohjelma on avoin kaikentasoisille hevosille ja ensimmäiset valmennukset pidetään kuluvana keväänä. Ohjelman tavoitteena on saavuttaa hyvä tulostaso kotimaisissa ikäkausikilpailuissa kuten Laatuarvostelussa, 5-vuotis Derbyssä ja Breeders' Prizessa sekä saada osallistujia kansainvälisiin ikäluokkakisoihin.

Valmentajina koulutuksissa toimivat Marko Björs ja Stella Hagelstam. Kevään valmennukset järjestetään Vaasassa ja Boessa, Porvoossa seuraavina ajankohtina:

Vaasa 25.2.
Boe 28.3.
Boe 9.5.

Sitovat ilmoittautumiset koulutuksiin tulee tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen kutakin tilaisuutta osoitteeseen rjl(at)ratsujalostusliitto.fi. RJL tukee jäseniään maksamalla osan heidän koulutusmaksustaan. Tällöin koulutuksen hinta on 30 eur/kerta, muilta hinta on 50 eur/kerta. Vastaavat koulutukset järjestetään myös este- ja kenttähevosille.

Nuorten FWB-hevosten koulutusohjelma on hyvä kotimainen avaus nuorten hevosten eteenpäin viemiseksi. Systemaattiselle ja säännölliselle valmennukselle on aina tarvetta. Stella Hagelstamin mukaan ongelma ei ole niinkään suomalaisissa hevosissa vaan niiden ratsuttamisessa. Kynnys koulutuksiin osallistumiseen halutaan pitää matalana. Projetkin toisena valmentajana toimivan Marko Björsin mukaan hevosen ei tarvitse olla huippu vaan valmennukseen otetaan mielellään vastaan kaiken tasoisia hevosia ja ratsastajia.

Tällä hetkellä Suomessa muita vastaavanlaisia hankkeita on käynnissä lähinnä vain Hannover-yhdistyksen organisoiman, jo viime vuonna käynnistyneen Pihatosta kilparadoille -projektin muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti