sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Emma Kanerva neljäs Sunshine Tourin päätöksessä

Espanjan kouluratsastuksen Sunshine Tour huipentui sunnuntaina vapaaohjelmaan, johon karsi mukaan 15 parasta perjantain GP:stä. Suomen Emma Kanerva ratsasti 11-vuotiaalla ruuna Donnellylla neljänneksi hienolla tuloksella 73,2 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Tulos on erittäin vahva lisä ratsukon Lontoon olympiarankingpisteisiin.

- Tänään meille tuli kaksi virhettä, Donnelly rikkoi ensimmäisen lisätyn ravin laukalle ja yksi vaihto laukkasulkujen välissä oli huono, mutta muuten meni hyvin ja olen todella tyytyväinen, Kanerva iloitsee.

Donnelly on Kanervan saksalaisvalmentajan, Hubertus Schmidtin, entinen kisaratsu, jolla tämä on ollut varalla mm. Kentuckyn MM-kisoihin. Kanervan kanssa yhteistyö alkoi vasta nelisen kuukautta sitten. Ratsu tuli syksyllä takaisin Schmidtin talliin sen brasilialaisen omistajan, Jorge de la Rochen, loukkaannuttua.

- Donnellylla on tosi hyvä laukka, vaihdot ja piruetit sekä hyvä passage ja piaffe. Hubertus tuntee sen todella hyvin ja pystyy auttamaan minua paljon sen kanssa. Vähitellen kisa kerrallaan opin koko ajan uutta, ja saan yhteistyömme toimimaan aina paremmin.

Sunshine Tour kesti kaksi viikkoa, ja Kanervalla oli siellä mukanaan kaikkiaan neljä kisahevosta.

- Nämä olivat yllätysrikkaita viikkoja, joku hevonen meni yli odotusten ja toinen taas huonommin. Kokonaissaldo on ihan positiivinen, täältä on hyvä jatkaa Ranskaan, Kanerva summaa.

Kanervan hevoset jatkavat suoraan Vidaubaniin, missä alkaa uusi kaksiviikkoinen kisarupeama puolentoista viikon päästä. Ratsastaja itse pistäytyy parin päivän ajaksi kotiinsa Saksaan.

Vidauban on ratkaiseva koitos ja viimeinen näytön paikka ennen olympialaisten henkilökohtaisen rankingin sulkeutumista 1. maaliskuuta. Kanerva hakee sieltä Lontoon näyttöjä Donnellyn ohella MM- ja EM-ratsullaan Sini Spiritillä.

- Toivon että onnistumme Ranskassa, menen siellä kisa kerrallaan ja sen jälkeen katsotaan mihin se riittää. Parantamisen varaa on, ja on hyvä tietää että näitä ratoja täällä ei ole menty puhtailla ja rikkeettömillä suorituksilla, vaan tulostasoa voi nostaa periaatteessa vielä selvästi. Ehkä parempi näin, kuin että menisi virheettömillä suorituksilla tätä tasoa, Kanerva toteaa.

Kanerva otti Sunshine Tourin perjantain GP:ssä sijoituksen kymmenen parhaan joukkoon kolmella hevosella, mutta vapaaohjelmaan oli mahdollista jatkaa vain yhdellä eli parhaimman suorituksen tehneellä Donnellylla. Sini Spiritillä Kanerva otti voiton lauantain lohdutusfinaalissa, joka ratsastettiin ohjelmassa Grand Prix. Tulos parani hieman ollen nyt 67,872 %, kun perjantain saldo oli 66,787 %. Suomen Alexandra Malmström oli MD Waterfordilla samassa luokassa neljäs lukemin 64,468 %.

- Tällä viikolla Sini oli ensimmäisellä radalla tosi piukea, eilen taas paljon rauhallisempi. Ihmettelin suuresti, että se sai vain prosentin paremman tuloksen, vaikka sen meni tuplasti paremmin ja rennommin. Tärkeintä kuitenkin oli, että pääsimme radalle ja saimme hyvän lopetuksen näille kahdelle viikolle, Kanerva sanoo.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti