sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Lindh tyytyväinen hevoseensa, mutta tyytymätön tuomarityöskentelyyn

Kouluratsastaja Mikaela Lindh ratsasti viidenneksi Göteborgin maailmancupissa myöhään lauantai-iltana Skovlunds Más Guapolla tuloksella 73.45 prosenttia. Kyseessä on ratsukon tähän asti paras maailmancupin sijoitus.

Voiton GP vapaaohjelmassa otti isäntämaan Patrik Kittel ruunalla Toy Story (78.53) ennen britti Richard Davisonia ja Hiscox Artemista (75.85). Kolmanneksi tuli Tanskan Lone  Joergensen FBW De Vitolla (74.86).

- Olen hirveän tyytyväinen hevoseen. Kaikki hevoset olivat jännittyneitä, mutta Masi teki kuitenkin parhaansa ja oli minun mukanani, Lindh kehuu ratsuaan.

Tuomariston arviot olivat varsin vaihtelevat. Teknisissä pisteissä skaala liikkui ratsukolla 68-73 välillä ja taiteellinen osuudessa 73-78 prosentissa.

- Olen tyytymätön tuomarityöskentelyyn koko luokan osalta, he eivät löytäneet koskaan yhteistä linjaa. Omissa pisteissäni oli aivan järkyttävä hajonta ja niin oli muillakin. Varsinkin ensimmäinen verryttelyryhmän hevoset oli äärettömän jännittyneitä ja ne tuomittiin siihen nähden aika korkealle, Lindh katsoo.

Göteborgin lehtereillä kisaa seurasi yli 12.000 katsojaa.

- Tämä oli hyvä hallikisa, tarpeeksi tilaa, hyvä talli ja verryttely. Areena oli hieman vaikea hevosille, valaistus on täällä vähän erilainen kuin muissa hallikisoissa, mikä tekee että hevoset näkevät kaiken vähän tavallista paremmin, kuten yleisön.

Göteborg oli Länsi-Euroopan liiga viimeinen osakilpailu. Kittelin voitto nosti hänet loppupisteissä myös länsiliigan sarjavoittoon. Seuraavina ovat Saksan Helen Langehanenberg ja Isabell Werth.

Hyvä sijoitus nosti Lindhin lähelle finaalipaikkaa. Hän on nyt yhdestoista, kun jatkoon pääsee yhdeksän parasta. Mikäli ratsukoita jää pois, Lindh voi nousta niiden tilalle tai saada henkilökohtaisen kutsun kuten vuosi sitten. Finaali ratsastetaan 'S-Hertogenboschissa, Hollannissa 18.- 22.4. huhtikuuta samaan aikaan estefinaalin kanssa.

- Neuvottelen valmentajani (Jon D. Petersen) ja Kyran (Kyrklund) kanssa siitä, anonko FEI:ltä finaalipaikkaa. Rakennan kisakauden olympialaisten ympärille, se on suurin haaveeni ja toiveeni, nyt kun minulla on tämän tason hevonen. Koskaan ei tiedä tuleeko sellaista toiste, Lindh sanoo.

Göteborg oli Lindhille myös viimeinen kisa, joka ehtii mukaan Lontoon olympialaisten henkilökohtaiseen rankingiin. Lindh on siinä tällä hetkellä suomalaisista korkeimmalla sijalla arviolta noin kuudentena, kun paikka aukeaa kymmenelle. Lontoon lista sulkeutuu 1. maaliskuuta.

Tiedote: SRL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti