keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Totilaksen tämän kauden aloitus siirtyy - jälleen kerran

Saksan koulumaajoukkueen valintakomitea on antanut Matthias Alexander Rathille ja Totilakselle luvan olla osallistumatta reilun viikon päästä järjestettäviin Saksan mestaruuskisoihin, jotka perinteisesti ovat toimineet pakollisena katsastuskilpailuna maajoukkueeseen mieliville ratsukoille. Saamansa vapautuksen myötä Rath ja Totilas säilyttävät mahdollisuuden päästä mukaan edustamaan Saksaa EM-kotikisoihin elokuussa.

Saksan maajoukkuevalmentaja Monica Theodorescun mukaan Totilas ei ole vielä riittävän pitkällä kilpailuja ajatellen, mutta kuitenkin oikealla tiellä. Theodoresculle on tärkeää, että Saksan joukkue osallistuu EM-kisoihin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Koska Totilas kunnossa ollessaan on kiistatta yksi huippupisteisiin yltävistä hevosista, on sille annettu mahdollisuus pysyä vielä mukana valinnoissa. Ratsukon Rath - Totilas näytönpaikaksi jää näin ollen toiseksi katsastuskilpailuksi nimetty Hagenin CDIO-kisa heinäkuussa.

Viime vuonna vastaavan vapautuksen pakollisesta katsastuskisasta sai ratsukko Helen Langehanenberg - Damon Hill. Tuolloin tilanne oli siinä suhteessa erilainen, että ratsukolla oli hyviä näyttöjä hallikaudelta ja huhtikuussa ratsastetusta World Cup -finaalista. Totilas sen sijaan on kilpaillut viimeksi vajaa vuosi sitten, heinäkuussa Aachenissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti