keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

World Cup -finaali: Axis ja muut finalistit selvittivät vet checkin ongelmitta

Kaikki kouluhevoset, Suomen Axis TSF mukaan lukien, läpäisivät eilen pidetyn vet checkin puhtain paperein ja ovat valmiina huomenna torstaina ratsastettavaan avausluokkaan Grand Prix'hin. Terhi Stegarsin mukaan olosuhteet paikalla ovat haasteelliset, sillä lämpöä Las Vegasissa on n. 30 astetta ja lisäksi eilen alueella riehui hiekkamyrsky. Euroopasta matkanneet hevoset joutuivat viettämään perille päästyään pari päivää karanteenissa, mikä omalta osaltaan varmasti vaikutti siihen, että osa hevosista oli eläinlääkärintarkastuksen aikana varsin jännittyneitä. Esimerkiksi Espanjan Morgan Barbanconin jo 18 vuoden ikään ehtinyt ori Painted Black otti ilon irti tilanteesta riistäytyen irti ja esittäen ylimääräisen kierroksen laukkaa vapaana.

Axis sen sijaan otti tilanteen rauhallisesti. Stegars kertookin oriin viihtyvän hyvin Las Vegasissa, vaikka se onkin vielä hieman väsynyt matkasta. Stegarsin valmentaja Richard White saapui paikalle eilen illalla auttamaan suomalaisratsukkoa tekemään viimeisiä säätöjä ennen kilpailun alkua. Huomisesta Grand Prix'sta ratsukoiden tulee saada vähintään 60 prosentin tulos, jotta ne pääsevät mukaan varsinaiseen finaaliluokkaan Grand Prix Küriin, joka ratsastetaan lauantaina. Stegars odottaa kisojen alkua hyvillä mielin: "Olen onnellinen, että olen täällä, tavoitteeni on tehdä hyvä ohjelma, johon olen itse tyytyväinen".

Viime vuoden finaalivoittaja, Iso-Britannian Charlotte Dujardin kertoi, että hänen tähtiratsunsa Valegro on kärsinyt hieman Las Vegasin kuumuudesta. Dujardinin mukaan lento sujui kuitenkin Valegron osalta hyvin ja se on saanut ottaa rauhallisemmin pari päivää.

World Cupin finaaliluokkia voi seurata suorana lähetyksenä Yle Areenasta. Lähetys huomisesta Grand Prix'sta alkaa klo 22.05.

Kisojen kotisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti