tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kouluratsastus vahvasti esillä kauden 2014 parhaita palkittaessa

SRL palkitsi lauantaina Lahdessa järjestetyssä Ratsastusgaalassa ratsastusurheilun saralla ansioituneita henkilöitä ja tahoja. Liiton jäsenet saivat tehdä ehdotuksia palkittavista, joista tuomaristo ja jäsenet äänestivät voittajat.

Vuoden 2014 ratsastajaksi valittiin Eevamaria Porthan-Broddell, joka nousi viime vuoden aikana kotimaisen kouluratsastuksen kärkeen jo 18-vuotiaalla Solos Lacan -ratsullaan voittaen mm. SM-kultaa ja edustaen Suomea hyvin tuloksin MM-kisoissa Ranskan Caenissa. Ratsukon vahva nousu yhdeksi Suomen ykkösnimistä palkittiin vuoden 2014 sykähdyttävimpänä ratsastustekona.

Kouluratsastus oli vahavasti näkyvillä myös useissa muissa palkintokategorioissa. Vuoden valmentajaksi valittiin Kyra Kyrklund, jonka vankasta suosiosta Suomessa kertoo omalta osaltaan sekin, että hänen Ypäjällä noin kuukausi sitten pitämänsä klinikka myytiin pikavauhtia loppuun.

Tulevaisuuden lupaukseksi nimettiin kouluratsastaja Ella Tanhuanpää, joka viime vuonna, viimeisellä kaudellaan nuorissa ratsastajissa, voitti kolmannen perättäisen SM-kullan, otti nuorten PM-hopeaa ja oli mukana finaalissa EM-kisoissa.

Tulevaisuuden hevosena palkittiin Siiri Kyrön kasvattama ja omistama vuonna 2009 syntynyt FWB-ruuna Kyrö Hot Flow (Blue Hors Hotline - Florestan I), joka on menestynyt erinomaisesti ikäkausikilpailuissa kotimaassa ja edustanut Suomea ja FWB-kantakirjaa myös NHMM-kisoissa.

Anne Niemi palkittiin Vuoden kasvattajana vaikuttavasta työstään kotimaisen hevoskasvatuksen saralla. Hänen kasvattejaan on jo toistakymmentä ja ne ovat menestyneet hyvin niin näyttelyissä kuin kilparadoillakin. Menestynein Niemen kasvateista on FWB-ori Duendecillo P (Blue Hors Don Romantic - Mid-West Ibi-Light), joka aloitti kansainvälisen GP-uransa onnistuneesti tänä vuonna ja joka on hyväksytty FWB-kantakirjan lisäksi jalostukseen myös DWB- ja hannover-kantakirjoissa.

Vuoden hevosenomistajan titteli meni vammaisratsastaja Katja Karjalaisen viime kauden menestyshevosen Woikoski Double U:n omistavalle Oy Woikoski Ab:lle. Karjalaisen ja Woikoski Double U:n meriitteihin viime kaudelta lukeutuvat mm. kaksi PM-kultaa ja hyvät sijoitukset MM-kisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti