sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

World Cup -finaali 2015: Dujardin ja Valegro uusivat finaalivoittonsa, Stegars 13.

Iso-Britannian Charlotte Dujardin ja Valegro jatkoivat voittokulkuaan World Cupin finaalissa Las Vegasissa. Kolmen vuoden ajan arvokisakenttiä hallinnut ratsukko, joka saa yleisön varauksetta puolelleen meni se minne tahansa, oli Grand Prix Kürissä täysin ylivoimainen. Dujardin uusi viimevuotisen finaalivoittonsa ollen aivan omilla prosenttiluvuillaan 94,196 prosentin tuloksellaan, joka oli hyvin lähellä ratsukon viime joulukuussa tekemää ME-tulosta.

Show-kaupunkina tunnettu Las Vegas oli sitä myös kür-finaalissa, runsaslukuinen yleisö eli voimakkaasti mukana ratsukoiden suorituksissa mm. raikuvin aplodein onnistuneiden osuuksien jälkeen kesken ohjelman. Rasastajat tiedostivat haastavat olosuhteet ja myös Dujardin oli pohtinut ennen suoritustaan, tuottaisiko yleisön innostus vaikeuksia Valegrolle. Niin ei kuitenkaan käynyt, koska Dujardinin mukaan Valegro on rohkea hevonen, joka rakastaa "työtään". Sympaattinen brittiratsastaja totesi voittopokaalin vastaanotettuaan elävänsä itsekin unelmaansa.

Lähes yhtä yllätyksettömästi kuin voitto meni brittiratsukolle, epäkiitollisessa paikassa, heti Dujardinin jälkeen, ratsastamaan joutunut Hollannin Edward Gal otti kakkossijan Glock's Undercoverilla prosentein 84,696. Saksan Jessica von Bredow-Werndlin ja Unee BB:n kolmas tila sen sijaan oli pienoinen yllätys. Hieman päälle 80 prosentin tuloksen ratsastanut saksalainen on oikeeastaan vasta kuluneen World Cup -kauden aikana raivannut tiensä maailman huippujen joukkoon. Kotiyleisön harmiksi Yhdysvaltojen Steffen Petersin ja Legolasin suoritus jouduttiin hylkäämään, kun hevosen suussa näkyi hieman verta radan jälkeisessä kuolaintarkastuksessa. Petersin prosentit olisivat oikeuttaneet kolmanteen sijaan  hevosen kyljissä oli verta suorituksen jälkeisessä tarkastuksessa. Ratsukon lopulliset prosentit olisivat oikeuttaneet neljänteen sijaan.

Terhi Stegars ja Axis TSF pitivät kürissä saman sijoituksen 13 kuin GP:ssakin. Useita erittäin hyviä ja teknisesti vaativia osuuksia sisältänyt suoritus kärsi erityisesti selvistä virheistä molemmissa vaihtosarjoissa. "Oli aivan mieletön yleisö ja kilpailu, todella upea fiilis. Axis teki erittäin hyvän raviohjelman, passegen, piaffet, sulkutaivutukset. Valitettavasti radalle, H ja S -kirjainten väliin, oli laitettu - kylläkin upeasti valaistu ja hienon näköinen - maailmancupin pokaali. Axis kuitenkin jähmettyi aivan jäykäksi, kun se tuli sisään ja näki sen ensi kertaa. Sen jälkeen se oli erittäin jännittynyt. Harmillisesti meidän ohjelmamme laukanvaihtosarjat olivat juuri sen diagonaalin kohdalla, minkä päässä pokaali loisti", Stegars kertoo paikan päältä. Kokonaisuudessaan hän oli kuitenkin tyytyväinen matkaan: "Kokemuksena koko maailmancupin finaalimatka on ollut upea. Vuosien harjoittelun, tuhansien työtuntien jälkeen unelmien täyttymys!"

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti