perjantai 17. huhtikuuta 2015

World Cup -finaali 2015: Stegars 13. Grand Prix'ssa

Terhi Stegars ja Axis TSF aloittivat urakkansa eilen World Cupin finaalikilpailussa Las Vegasissa.  Suoritus avausluokassa Grand Prix'ssa oli tasainen eikä siinä ollut isompia virheitä, lähtöpaikka luokan toisena ratsukkona sekä pienet epätasaisuudet mm. piaffi-passage-siirtymisissä verottivat kuitenkin pisteitä. Siitä huolimatta Stegarsin ja Axiksen sijoitus 18 ratsukon luokassa oli 13., mihin ratsastaja itse oli todella tyytyväinen. "Olen onnellinen radasta ja ratsastuksesta täällä nyt, oli upeaa startata mielettömän hienon yleisön edessä. Axiksella olisi voinut olla energiaa hieman enemmän, mutta tämä oli meille ihan hyvä suoritus Grand Prix´ssä", Stegars kertoi tunnelmistaan suorituksensa jälkeen. Ratsukon prosentit olivat piirun verran alle 70 eli 69,871.

Lauantaina on vuorossa varsinainen finaali, Grand Prix Kür. Kür-ohjelma on yleensä ollut Stegarsin ja Axiksen vahvempi osuus. Suomalaisratsastaja lupaakin laittaa kaiken likoon lauantaina.

Grand Prix'n voitto meni yllätyksettömästi ja ylivoimaisesti Iso-Britannian Charlotte Dujardinille ja Valegrolle, jotka puolustavat Las Vegasissa viime vuotista finaalivoittoaan. Useamman ratsukon suorituksissa näkyi eilen lievää jännittyneisyyttä, niin myös Dujardinilla ja Valegrolla. Näin ollen ratsukon prosentit eivät yltäneet vielä heidän ME-tasolleen vaan olivat "vain" 85,414. Hollannin Edward Gal ratsasti kellontarkkaa piaffia tekevällä Glock's Undercoverilla toiseksi tuloksella 79,057 prosenttia. Kotikatsomon riemuksi isäntämaan Steffen Peters sijoittui Legolasilla kolmanneksi prosentein 76,843.

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti