torstai 2. huhtikuuta 2015

Kyvyt Esiin -tapahtumat käynnistyivät

Kevään 2015 Kyvyt Esiin -tapahtumat ovat käynnistyneet, kun ensimmäinen tapahtuma järjestettiin eilen Ypäjällä ja seuraavat kaksi sunnuntaina Riihimäellä sekä maanantaina Karjalohjalla. Tänä keväänä Kyvyt Esiin -tapahtumia on kaikkiaan 14 paikkakunnalla.

Kyvyt Esiin -konseptiin on tullut jonkin verran uudistuksia tälle kaudelle. Ensimmäistä kertaa myös 4-vuotiaat puoli- ja täysiveriset ratsuhevoset ja ratsuponit voivat osallistua tapahtumiin. Niille ei kuitenkaan järjestetä finaalia syksyllä Laatuarvostelun yhteydessä. Neljävuotiaat esitetään ratsain kolmen hevosen ryhmissä, ensimmäisessä tapahtumassa estekokeessa ja/tai toisessa tapahtumassa askellajikokeessa tuomarin ohjeiden mukaisesti.

Lisäksi viidellä paikkakunnalla Kyvyt Esiin -tapahtuman yhteydessä 3-vuotiailla FWB-hevosilla on mahdollisuus suorittaa 3-vuotistesti, joka koostuu mittauksesta, rakennearvostelusta, askellajiarvostelusta, irtohypytyksestä ja vapaaehtoisesta ratsastuskokeesta. Tammojen, joille halutaan hyväksytty tammatestitulos, tulee suorittaa ratsastuskoe. Ratsastuskokeen voi tehdä Nuorten Hevosten Festivaalin yhteydessä syyskuussa, Laatuarvostelun yhteydessä lokakuussa tai 4-vuotiaana seuraavana keväänä Kyvyt Esiin -tapahtuman yhteydessä.

Lisätietoja Kyvyt Esiin -tapahtumista RJL:n sivuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti