keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

UNO Donna Uniquen ja Sezuanin varsa syntynyt

Kahden kouluratsastusmaailmaa parin viime vuoden aikana lahjakkuudellaan puhuttaneen DWB-hevosen, tamma UNO Donna Uniquen ja ori Sezuanin alkionsiirtovarsa on syntynyt. Musta tammavarsa syntyi pari viikkoa sitten. Kyseessä on NHMM-voittajan Donna Uniquen ensimmäinen jälkeläinen.

Donna Uniquen lisäksi Sezuan on valittu myös toisen NHMM-voittajan varsan isäksi. Kaksinkertaiselle NHMM-kultamitalistille Woodlander Farouchelle toivotaan ensi vuonna syntyväksi Sezuanin varsa. Tässäkin tapauksessa tulee olemaan kyse alkionsiirrosta.

Tanskan 35 päivän oritestin ennätyspisteillä voittaneelle 4-vuotiaalle Sezuanille näytettiin menestyksestään huolimatta punaista valoa Ruotsissa. Sikäläinen oriinpitäjä haki oriille vapautusta terveysvaatimusten osalta, mutta hakemus hylättiin. Sezuanin toisessa takapolvessa on irtopala, minkä takia se ei täytä Ruotsissa jalostusoriille asetettuja vaatimuksia terveydentilansa osalta. Kielteistä päätöstä perusteltiin sillä, että nuorella oriilla ei ole vielä näyttöä suorituskyvystä tai kestävyydestä vaativammalla tasolla eikä sillä myöskään ole vielä jälkeläisiä, joiden perusteella voitaisiin arvioida OCD:n periytyvyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti